Ger van Rensch

Wethouder

 

Portefeuille:

Leefomgeving en Financiën

 

Mijn naam is Ger van Rensch. Ik ben 58, getrouwd met Henny, en heb 3 volwassen kinderen: Geert, Paul en Marianne.

Van 1978 tot en met 2009 heb ik als docent Engels in Deurne en Asten gewerkt. Sinds de herindeling ben ik wethouder van Horst aan de Maas met Onderwijs c.a., Kunst en Cultuur en Gebouwen & Accommodaties in portefeuille. Afgelopen jaar zijn daar Centrumplan Grubbenvorst, Centrumplan Horst, Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum en De CVI in Grubbenvorst bijgekomen.

Vanaf 1985 ben ik actief in de Horster politiek geweest als raadslid, fractievoorzitter van het CDA, voorzitter van de commissies Welzijn en Ruimte en vicevoorzitter van de Raad. Na een adempauze van 2,5 jaar ben ik als bestuurder teruggekeerd in het gemeentehuis.

Het CDA vertegenwoordigt voor mij de waarden waar ik van uit wil gaan: samen werken aan een betere wereld, met respect voor elkaars standpunten. Voor mij vind ik dat het beste terug in de principes van het CDA. Met mijn 2e plaats op de lijst hoop ik mijn ambitie waar te kunnen maken om ook de komende 4 jaren als wethouder te mogen werken in een gemeente waar een eerlijke verdeling van aandacht en middelen voor alle kernen en inwoners vanzelfsprekend is. U kunt mij daarmee helpen door te stemmen; bij voorkeur op mij, maar in ieder geval op het CDA.

Daarom: Ga stemmen op 19 maart. Wij rekenen op u. Dan kunt u rekenen op ons. 

 Mijn ‘eigen’ verhaal in 5 zinnen:

Als kandidaat-wethouder had ik in 2009 al de slogan “Voor eerlijke verdeling van aandacht en middelen” en dat heb ik steeds in gedachten gehouden.

In mijn eerste interview vertelde ik dat ik een goede maatschappelijke voorziening in elke kern wilde zien, en een hanteerbaar kader voor accommodatiebeleid.

 Er is de afgelopen 4 jaar hard gewerkt aan die punten en er is veel gerealiseerd. Ook zijn er zaken voorbereid waar de vruchten nog van geplukt moeten gaan worden.

 

Ik werk graag verder aan de plannen die  u op tafel (komen te) liggen, waarbij o.a. ’t Gasthoês en de sportparken speciale aandacht vragen.

 

Als u mij uw vertrouwen geeft, zal ik mijn uiterste best doen om ook in de komende 4 jaren naar eer en geweten te werken aan een nóg beter Horst aan de Maas.

 

 

Bekijk hier mijn film

 

Een afspraak maken met de wethouder

Wilt u de wethouder graag persoonlijk spreken, dan kunt u bellen met het bestuurssecretariaat, tel. 077 - 477 97 77.

Er wordt gevraagd om het onderwerp van het gesprek aan te geven, zodat de wethouder zich op het gesprek kan voorbereiden. 

Hebt u over het onderwerp nog geen informatie gevraagd bij de betreffende afdeling, dan vragen wij u om dit eerst te doen.

Zie ook

Weblog van Ger van Rensch

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.