Jef Pluijmen

Bestuurslid

Jef Pluijmen

Lid steunfractie CDA Valkenburg aan de Geul (raadscommissie EFTR)
Kandidaat raadslid, plaats 7
 
Personalia:
Geboren 11 september 1952 in Valkenburg (Broekhem).
 
Bereikbaarheid:
Louis van der Maesenstraat 26
6301 EA Valkenburg aan de Geul
mobiel: 06-53578652
E-mail: jef@valkenburg.cda.nl
 
Opleiding & werk:
Na mijn middelbare schoolopleiding en een niet voltooide studie fysiotherapie vervulde ik in 1972/1973 mijn militaire dienstplicht als pelotonscommandant bij de infanterie. Nadat ik was afgezwaaid vertrok ik naar Nijmegen en ben daar in het Radboudziekenhuis opgeleid tot radiotherapeutisch laborant. In de daaropvolgende jaren studeerde ik aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. In 1985 trad ik in dienst bij het St. Josephziekenhuis in Eindhoven (de huidige naam is Máxima Medisch Centrum). Ik vervulde in dit ziekenhuis een groot aantal managementfuncties en deed nog een studie bedrijfskunde naast mijn baan. In 2014 ben ik in een managementfunctie gaan werken bij Diagnostiek voor U (een eerstelijns diagnostisch centrum in Eindhoven). Naast mijn werk voor DVU, ben ik momenteel tevens beleidsmedewerker bij de zorggroep verloskunde in de regio Eindhoven en sinds begin 2017 manager bij de trombosedienst regio Eindhoven. Ik was 39 jaar reserve-officier bij de Koninklijke Landmacht. Van 1973-1999 in mobilisabele functies. In de periode 1999-2013 was ik actief in commando- en staffuncties bij 30e bataljon Nationale Reserve van de 13e Lichte Brigade in Oirschot. In 2016 ben ik teruggekeerd naar Valkenburg en reis nu dagelijks met de trein naar mijn werk in Eindhoven.
 
Politiek:
Na mijn terugkeer uit Noord-Brabant heb ik mij in 2017 aangesloten bij het CDA Valkenburg aan de Geul. Sinds september 2017 maakt ik deel uit van de steunfractie en ben ik tevens burgerraadslid bij de commissie Economie-Financiën-Toerisme-Recreatie (EFTR).  Ik heb de ambitie om de komende periode mijn enthousiasme, kennis en ervaring in te zetten voor de gemeente Valkenburg aan de Geul en haar bewoners. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.
 
Maatschappelijk:
Van 1973 tot 2016 was ik woonachtig in Nijmegen en Valkenswaard, maar ben altijd betrokken gebleven bij Valkenburg. Ik ben zeer actief geweest in het maatschappelijk leven. Ik heb diverse bestuursfuncties bij basisscholen, de scouting, de carnavalsvereniging en diverse beroepsverenigingen vervuld. De afgelopen 10 jaar ben ik tevens heel actief geweest voor de actie Alpe d’HuZes. Als teamcaptain heb ik samen met mijn teamleden in deze periode meer dan € 1 miljoen aan sponsorgeld opgehaald voor het KWF. Momenteel ben ik lid van de Seniorenraad in Valkenburg aan de Geul en bestuurslid bij Schutterij Sint Martinus in Houthem.
 
Sport & hobby:
Ik heb vroeger gevoetbald bij de Valkenburgse Boys, maar na diverse zware blessures (gescheurde kruisband) ben ik helaas moeten stoppen en overgestapt naar de fiets. Ik ben nog steeds een verwoed toerfietser en trap jaarlijks de nodige duizenden kilometers op mijn racefiets. Ook wandelen doe ik graag en neem al jaren deel aan de 4-daagse in Nijmegen. Na mijn terugkeer in Valkenburg ben ik lid geworden van Schutterij Sint Martinus in Houthem en ben ik toegetreden tot het mannenzangkoor van Walram.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.