Raquel van de Put

Raadslid

Als raadslid van de gemeente Venlo ben ik, namens u, verantwoordelijk voor de volgende domeinen (nader te bepalen).

Tevens wil ik me komende jaren inzetten voor de volgende onderwerpen:

  1. Elkaar vinden in cultuur; meer muziek in de klas.
  2. Een stad vol kansen; van arbeidsmarkt tot binnenstad.
  3. Van buurt naar natuur; van schone straten tot een leefbare buurt.

Naast mijn raadswerk ben ik fotograaf, docent Nederlands (bezoldigd), praktijkondersteuner bij Oogkliniek Midden Brabant (bezoldigd), en ook moeder van vier jonge kinderen; veel wassen, veel ritjes van en naar school/ vriendjes/ clubjes en vooral veel genieten. In mijn vrije momenten lees ik graag, luister ik podcasts, speel ik wat tennis en ben ik in de weer met bloemen.

Contact kunt u met mij opnemen per e-mail: [email protected] Instagram: @raquelcdavenlo en website: www.raquelvoorvenlo.nl

De kernwaarden van het CDA zijn ook voor mij persoonlijk belangrijke waarden. De motivatie voor mijn politieke ambities liggen diep verankerd in de kernwaarde Rentmeesterschap. Deze term verwijst naar het woord rentmeester, iemand die voor de eigenaar een goed beheert, er administratie over voert, om het uiteindelijk weer terug te geven en verantwoording af te leggen over dat beheer. Vanuit het besef van verbondenheid tussen de generaties voel ik me geroepen om te zorgen voor elkaar, voor dieren, voor de aarde en voor de toekomst. Daarom is het van belang dat we verder kijken dan ons eigen belang en onze eigen tijd.

Het CDA is ook een partij die zoekt naar de kracht in de samenleving: de bedrijven, ondernemers, verenigingen, vrijwilligers en het gezin maken de samenleving.

Onze fractie is hier een goede afspiegeling van en daarom verheug ik me er enorm op om me de komende vier jaar in te zetten voor het mooie Venlo. Deze maatschappelijke betrokkenheid, verankerd in alle lagen van de samenleving en onze vier kernwaarden: naastenliefde, gespreide verantwoordelijkheid, publieke gerechtigheid en natuurlijk rentmeesterschap zorgen voor mij voor de juiste basis om een mooie samenwerking aan te gaan en ons in te zetten voor deze prachtige stad aan Mooder Maas.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.