Tom Verhaegh

Wethouder

Mijn naam is Tom Verhaegh en ik ben 33 jaar oud. Geboren en getogen in Velden en sinds 2014 lid van de Venlose gemeenteraad namens het CDA.
In mijn dagelijks leven ben ik docent Nederlands bij het Valuascollege in Venlo. Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn gezin, vrienden en familie. 
 

  • WONEN; Goed wonen in 'os moeie Stedje'

Er is de afgelopen jaren veel te weinig gedaan om het woningprobleem op te lossen. Als gevolg daarvan moeten er overal in Venlo woningen bij komen, zodat er voor iedereen weer een geschikte woning is. Senioren en starters hebben hierbij prioriteit. Dit moet zowel snel als slim. Het CDA wil daarom dat er tegen de huidige bebouwing aan wordt gebouwd zodat er ook genoeg ruimte blijft voor natuur en landbouw. Bouwvergunningen moeten gemakkelijker en sneller verleend worden. Ook moeten bestaande gebouwen makkelijker naar woonbestemming om te zetten zijn. 

 

  • SPORT EN CULTUUR; Meer geld naar sport en cultuur

Het CDA is dé partij voor het verenigingsleven van Venlo. In onze gemeente zijn er talloze verenigingen. De vele duizenden vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Deze moeten gekoesterd en ondersteund worden door de gemeente. Iedereen, maar zeker onze jeugd, heeft het basisrecht om zich te ontwikkelen op het gebied van sport en cultuur. Dit staat nu echter onder grote druk. Wij willen daarom een half miljoen euro per jaar meer naar onze sportverenigingen en cultuursector. 

 

  • ONDERWIJS; Maatwerk voor iedereen

Het CDA wil dat de jeugd zich in Venlo kan ontwikkelen. Hierbij horen goede, duurzame schoolgebouwen. Wij willen doorgaan met het aantrekken van hbo- en universitaire opleidingen naar Venlo. Verder is het cruciaal dat we samen met de mbo-scholen kijken naar nieuwe onderwijsvormen die écht passen bij wat de jeugd zoekt. Denk bijvoorbeeld aan de ambachtsschool Belgische stijl. In het onderwijs is het namelijk tijd voor écht maatwerk. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.