Franc Boer

Nummer 14 op de kieslijst

Franc Boer op de kieslijst van het CDA-Hilvarenbeek

“Op 10 augustus 1962 geboren in Heerlen, verhuisden we in 1965 naar Groningen. Daar doorliep ik de eerste 5 klassen van de lagere school.  In 1973 verruilde mijn ouders het Hoge Noorden voor het Diepe Zuiden: Hilvarenbeek. Het waren de klanken van het carillon van onze Sint Petruskerk, die mijn ouders deden kiezen voor Hilvarenbeek, terwijl zij genoten van een uitsmijter op het terras bij Betje Ketel. Na mijn middelbareschooltijd aan het Sint Odulphuslyceum, volgde ik in Tilburg aan de Hogeschool Katholieke Leergangen de opleiding tot docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs.

 

In 1989 startte ik als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs in Oosterhout, daarna volgden scholen in Raamsdonksveer, Oisterwijk en Goirle en sinds 2006 het Van Maerlantlyceum in Eindhoven.

Binnen het vakgebied aardrijkskunde staan termen als duurzaamheid en rentmeesterschap centraal, zorgdragen voor de planeet waarop je leeft en de wereld waarin je leeft. Jongeren van nu laten inzien welke processen leiden tot de grote vraagstukken van deze tijd: migratiestromen (vluchtelingen), het voedselvraagstuk, de ongelijke ontwikkelingskansen in deze wereld, toenemende dreiging, de globalisering die onze wereld tot een global village maakt, etc.

In Groningen waren wij een kleine katholieke minderheid en bewust van wie we waren en wat we geloofden. Ik deed er mijn eerste communie en sloot me later in Hilvarenbeek aan bij Jongerenkoor Luciani. Pastor Cees Remmers met zijn ‘Zondagse woorden voor doordeweekse mensen’ kwam bij mij binnen en in mij groeide een geloof in mensen en een samenleving die oog en oor heeft voor elkaar.

Vanuit ons gezin, waarin ik samen met mijn vrouw Eva zorgdraag voor onze dochter Afke, heb ik mij altijd geïnspireerd geweten door die zondagse woorden, die iedere keer weer een ijkpunt zijn voor alle doordeweekse uitdagingen. Vanaf de jaren 90 raakte ik als vrijwilliger betrokken bij Lourdesreizen van de Vereniging VNB in Den Bosch. Het samen op reis gaan met vaak kwetsbare pelgrims naar Lourdes, is een betekenisvolle ontmoeting die je naast alle inspanningen zoveel geeft. Net als in het onderwijs, waar de jongeren je iedere keer op nieuw de vraag laten stellen: ben ik een goede rentmeester voor de wereld waarin ik leef en zijn we samen in staat dit zo duurzaam te doen dat generaties na ons dit kunnen voortzetten?  

 

Deze zorg voor de samenleving en de verantwoordelijkheid daarvoor vind ik terug in het gedachtengoed van het CDA. In 1990 werd ik lid van het CDA. Het CDA wil zich in de komende periode blijven sterk maken voor een zorgzame samenleving in Hilvarenbeek, waarin we de leefbaarheid voor haar inwoners moeten waarborgen in solidariteit met elkaar. Waar mogelijk wil ik daaraan mijn bijdrage leveren”.            

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.