Mark Janssen van Gaal

Ruimtelijke ontwikkeling en landbouw

Mark Janssen

  • Raadslid
  • Commissielid Samenleving en Bestuur
  • Fractievoorzitter

Mark Janssen, woont in Wilbertoord, is getrouwd met Femke en trotse vader van Jorik en Janne. 

Ik krijg er energie van om, samen met anderen, uitdagingen aan te pakken en zaken voor elkaar te krijgen. Daarbij word ik vooral enthousiast als het tussentijds lastig wordt. Het moment waarbij teamwork en creativiteit een rol gaan spelen.

Sinds 2014 ben ik gemeenteraadslid in Mill en Sint Hubert, waarvan de laatste jaren als fractievoorzitter. Het luisteren naar verhalen van mensen, het persoonlijk contact, vind ik hierbij het allermooiste om te doen. Naast mijn werkzaamheden in de gemeente ben ik via het CDA, ook actief in Brabant en de rest van Nederland.

Verder ben ik als manager werkzaam, bij de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen (CIHN). Samen met mijn team leveren wij een bijdrage aan eerstelijns geestelijke gezondheidszorg in Nijmegen en omgeving.

Rode draad in mijn leven is dat ik altijd op meerdere vlakken tegelijkertijd actief ben. Zo ben ik commissaris bij Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, medeorganisator van het festival Wilbertoord Pakt Uut en zet ik mijzelf in voor oldtimerclub de Peeltuffers en Carnavalsvereniging de Klotstèkers. 

Mijn hobby’s zijn; organiseren, tuinieren, toeren met onze tractor en wandelen.

Mark wil graag zijn tijd, kennis, netwerk en energie inzetten om onze regio verder te ontwikkelen, te werken aan de ontwikkeling van de nieuwe gemeente Land van Cuijk en vooral om groepen en individuele mensen te helpen, hun ambities waar te maken. Persoonlijke speerpunten hierbij zijn:

  • Op zoek naar creatieve oplossingen voor voldoende woningen voor jong en oud.
  • Geef inwoners de ruimte, zelf invloed te hebben over de inrichting van de omgeving.
  • Aandacht voor elkaar, zorg dat kwetsbare mensen de juiste ondersteuning krijgen.
  • Goed onderwijs voor kinderen en goede verbindingen met het stedelijk gebied.

Een dienstbare gemeente met respect

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.