Ivo van Donselaar, commissielid

Kandidaat, voorzitter bestuur

CDA Castricum kandidatenlijst 2022 no 4

Ik ben Ivo van Donselaar, 25 jaar en mijn hele leven al een echte Castricummer. In mijn dagelijks leven geef ik als historicus zelf een onderzoek vorm en werk ik in dé kantoorboekhandel van Castricum. Sinds mei 2021 ben ik actief lid van zowel het CDA als het CDJA. De partij is in beweging en veel jonge mensen krijgen de kans de partij en haar koers te moderniseren. Ik wil hier vanuit mijn gemeente als raadslid aan meewerken.

Voor veel mensen is het belangrijk dat Castricum een krachtige en schone gemeente blijft. Tussen Alkmaar en Amsterdam in is Castricum voor veel jonge mensen de ideale plek om de drukte van de stad te vermijden, maar toch snel naar de universiteit, het werk of het uitgaansgebied te kunnen reizen. Ik wil dat dit zo blijft. De gemeente moet bouwen om deze mensen ook de kans te bieden zich in onze gemeente te vestigen, maar wel zonder de dorpse identiteit en het groengebied te verliezen!

Als het gaat om de wooncrisis en de wijze waarop de gemeente in de toekomst vorm moet krijgen, is het belangrijk dat jongeren en jonge gezinnen deelnemen aan dit debat. Vol energie wil ik dit geluid de komende jaren in de gemeenteraad laten horen. Het CDA Castricum (waar alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn) kan hierdoor de juiste keuzes maken voor de toekomst van onze gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.