Luc Damen kandidaat, commissielid

kandidaat

CDA Castricum kandidatenlijst no 9

Ik ben Luc Damen, 20 jaar en woon al mijn hele leven in Castricum. Ik studeer momenteel bestuurskunde aan de HvA en heb veel affiniteit met het speciaal onderwijs waar ik zelf een half jaar les heb gegeven in het vak economie, mede ook omdat ik zelf slechthorend ben. Nu loop ik mee met het bestuursbureau van de cluster-2 scholenstichting in Amsterdam

Ik ben al sinds 2020 overtuigend lid van het CDA, omdat het een middenpartij is met hart voor de samenleving. Ik geloof er in dat wij met z'n allen als maatschappij zijnde veel samen kunnen bereiken. Niet alleen de overheid, de markt of alleen het individu.

Maar met z'n allen samen gaan we vooruit! Met dit CDA-team waarin jong tot oud is vertegenwoordigd, kunnen we met schat aan ervaring en kennis vooruit kijken naar de toekomst van onze gemeente Castricum! Met een nuchter en realistisch geluid komen we voor alle generaties op.

Ik zet mezelf hard in voor het geluid van jong in de raad. Het wordt eens tijd dat de stem van de scholieren, studenten en starters meer gehoord worden in onze gemeente. Hierbij zijn mijn focuspunten: 

- De nadruk op leefbaarheid, de nieuwe generaties moeten goed kunnen wonen en recreëren in ons gemeente. Want ik wil hier ook graag blijven wonen.

-Woningbouw, gericht op starters en senioren.

- Energietransitie op een realistische, betaalbare manier doen. Hierbij samenwerken met andere gemeenten en op regionaal niveau 

- Sport en bewegen aantrekkelijk blijven maken voor jong en oud

- Ruimte geven voor de horeca en het nachtleven, maar wel veilig én leefbaar voor de omgeving.

- Het prachtige duingebied en onze groene buitengebieden koesteren en aantrekkelijker maken.

-Initiatieven van inwoners en jongeren/scholieren proberen te steunen.

Let me know als je vragen hebt, een mooi initiatief of plan wilt vertellen of juist iets wil veranderen in Akersloot, Bakkum, Castricum of Limmen!

Ik ben altijd te bereiken via [email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.