Martijn van Leeuwen

Raadslid, Kandidaat

CDA Castricum kandidatenlijst 2018 no 3

Martijn van Leeuwen, Bakkum

Na een periode woonachtig te zijn geweest in onze hoofdstad ben ik kort geleden samen met mijn jonge gezin naar Castricum teruggekeerd. We wonen nu in Bakkum en genieten erg van de rust en de nabijheid van de duinen en het strand. Wie fietsen er graag doorheen en ik loop er vaak hard. Een gelukkig makend contrast met onze hectische banen in de Randstad. Dat mijn vrouw en ik oorspronkelijk allebei uit Castricum komen, heeft zeker onze keuze, om er ook weer terug te keren, mede bepaald. Wij zijn er beide fijn opgegroeid. We willen dat onze dochter ook laten ervaren.

 

En dat heeft mij gemotiveerd om in Castricum op zoek te gaan naar rol / functie van waaruit ik haar en haar generatie veilig en gezond in Castricum kan laten opgroeien. Deze motivatie heeft me uiteindelijk doen kiezen / de ambitie opgeleverd om na 21 maart te gaan voor een plek in of dichtbij het gemeentebestuur.

 

Ik kan me daarbij vinden in het gedachtegoed van het CDA en de kaders die dat oplevert voor de burgemeester en wethouders en waar we ze de komende vier jaar op gaan controleren. Deze kaders zijn uitgewerkt in vaak hele concrete plannen met onze gemeente en opgenomen in ons verkiezingsprogramma. Ik nodig u uit om die te lezen.

martijnvanleeuwencda@gmail.com

 

 

Ook als niet-christen, wat ik ben, kan ik me in Castricum inzetten voor het CDA. Lokaal is dit eigenlijk ook geen thema. Belangrijker vind ik dan ook mijn eigen constatering dat de CDA afdeling in Castricum bestaat uit een groep zeer betrokken Castricummers. Alle kernen zijn vertegenwoordigd. Ook het belangrijke buitengebied. Ik vertegenwoordig zelf de jonge gezinnen en Bakkum. Over alle plannen van en met de gemeente, wordt goed en genuanceerd gesproken. Dit maakt het misschien wat minder sprankelend, maar wel doordacht. Ik vind dat zelf fijn. Het gaat bij vlagen toch gewoon over je eigen achtertuin.

 

In mijn achtertuin ging het de laatste tijd met name over de gang van zaken rond de geplande sociale woningbouw op het terrein van Dijk en Duin. Ik vind het belangrijk u in dat kader te wijzen op onze verantwoording ten aanzien van de uiteindelijk besluitvorming rond dit onderwerp. Wij hebben deze gepubliceerd op onze website

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.