Standpunten

Wonen

1. Betaalbaar wonen voor starters en senioren!

Iedereen heeft recht op een (betaalbare) woning. De nood is hoog! Wij zijn voor bouwen in de Lange Weeren, de bouw van het nieuwe woon-zorgcomplex de Meermin en woningen bouwen op alle plekken waar dat kan. Wij staan voor een transparant en betrouwbaar bestuur zonder politiek gekonkel, zodat woningzoekenden daar niet langer de dupe van zijn. 

2. De dijk van Volendam en het hart van Edam net zo mooi als het Zuideinde!

We zijn trots op de kwaliteit van het Zuideinde. De dijk van Volendam en het centrum van Edam moeten net zo mooi worden! Voor onze inwoners én alle bezoekers die naar onze gemeente komen. Wij willen sfeer creëren op alle delen van de dijk, om de drukte te spreiden en de beleving te vergroten.

Ondernemerschap

3. Trots op onze ondernemers!

Winkeleigenaren, horecaondernemers, agrariërs en alle andere ondernemers hebben een spannende tijd achter de rug. Wij zijn trots op het doorzettingsvermogen en alle initiatieven die zijn getoond om deze tijd door te komen. Daarom zetten wij ons in voor een goede economische toekomst. Juist nu moeten we er voor hen zijn: meedenken over initiatieven, zoeken naar mogelijkheden en steunen waar nodig.

4. Ruimte om te ondernemen: ook voor de jonge ondernemers van de toekomst!

Wij zijn vóór het bedrijventerrein in de Purmer. Dit is dé locatie voor onze huidige en nieuwe ondernemers om te groeien, én om de jongeren een kans te kunnen geven om een bedrijf te kunnen starten. Zij zijn onze toekomst en mogen niet vergeten worden!

5. Investeren in goed (technisch) onderwijs & moderne schoolgebouwen!

Het onderwijs bepaalt de kwaliteit van de samenleving. Onze docenten moeten les kunnen geven in moderne schoolgebouwen die klaar zijn voor een technologische toekomst. Wij zetten ons in voor de broodnodige aansluiting tussen (technisch) onderwijs, leerlingen en bedrijven om klaar te zijn voor de toekomst.

Jong en oud

6. Kinderen veilig en gezond laten opgroeien!

We willen dat ieder kind in onze gemeente de kans krijgt om veilig en gezond op te groeien. Geef alle kinderen de juiste begeleiding; of het nu gaat om veilige speelplekken, hulp bij opvoeding, voldoende (sport) activiteiten voor iedere leeftijd, of hulp en ondersteuning bij gezinnen die niet rond kunnen komen, ieder kind verdient het om te kunnen sporten en spelen, ook als de ouders dit zelf niet kunnen betalen.

7. Investeren in onze senioren: voor vitaal oud worden! 

Geen enkele partij zet zich zo in voor de senioren als het CDA. De ouderen van nu staan midden in onze samenleving en willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Woningen waarin je oud kan worden, (sport)activiteiten waarmee je fit blijft en goede zorg die je gezond houdt: daar willen wij voor vechten, zodat iedereen vitaal oud kan worden!

8. Voor nog meer Olympische toppers in onze gemeente!

Wij investeren in voldoende sportmogelijkheden, ondersteunen sportinitiatieven en helpen verenigingen om nog meer sporttoppers op te leiden. Wij zijn trots op onze vele verenigingen en alle talenten die daaruit voortkomen. Van voetbal tot schaken en van turnen tot tafeltennis: sporten werkt ontspannend en is belangrijk voor de gezondheid van jong en oud.

Samen Leven

9. Voor behoud van tradities en versterking van cultuur en evenementen!

Onze eigen cultuur met gezellige evenementen en tradities maken het leven leuk! Het zit in ons DNA, we hebben dit nodig. Samen plezier maken helpt ons om verdeeldheid en onenigheid te overwinnen. Wij willen er alles aan doen om onze cultuur te behouden, te versterken en culturele activiteiten/evenementen te faciliteren. Die maken ons ook geliefd bij de bezoekers. Juist nu heeft de culturele en toeristische sector perspectief nodig. We maken ons daarom hard voor een lokaal herstelplan die voor deze sectoren op de korte en op de langere termijn perspectief bieden.

10. Samenwerking, geen verdeeldheid!

Wij staan voor samenwerking en geen uitsluiting. Het respectvol omgaan en zorgen voor elkaar staat bij ons op één! Als betrouwbare, ervaren en stabiele bestuurderspartij in Edam-Volendam werken wij samen in de gemeenteraad en daarbuiten. We zoeken altijd naar oplossingen omdat u hier als inwoner het meeste gebaat bij bent.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.