Frits Brouwer

Wethouder

Frits is Rotterdammer van geboorte, maar al sinds het jaar 2000 woonachtig in Heemskerk. Intussen is hij ook helemaal geworteld in Heemskerk, o.a. door vrijwilligerswerk bij ODIN'59 en EcoHeemskerk. En natuurlijk ook door eerdere politieke functies als gemeenteraadslid voor het CDA (2002-2006) en Algemeen Bestuurslid van het Hoogheemraadschap (2015-2019). Na een loopbaan - met o.a. functies op directieniveau bij Rijkswaterstaat en het KNMI - is hij met pensioen. Maar onverwacht is hij sinds juni 2021 wethouder Financien in Heemskerk, nadat CDA-wethouder Krijn Rijke terugtrad na het plotselinge overlijden van z'n vrouw.

Voor de verkiezingen is Frits onze lijstduwer. Hij zegt er zelf over: "Dit betekent dat ik de verkiezingscampagne en de kandidaten steun waar ik maar kan, maar zelf - vanwege mijn pensionering - niet meer gekozen wil worden in de gemeenteraad. Maar het CDA in ons dorp kan altijd op me rekenen voor ondersteuning!". 

Een stem op Frits is dus een stem op een partij die niet zomaar mooie verkiezingsbeloften doet, maar die al vele tientallen jaren CDA-burgemeesters en CDA-wethouders levert die veel hebben bijgedragen om ons dorp te maken tot een plek waarin het zo prettig leven, wonen en werken is! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.