Joute Andringa

Fractie ondersteuner

Joute is de nummer 5 op de lijst.

"Ik ben Joute Andringa, 32 jaar, opgegroeid in Slootdorp en woonachtig in Wieringerwerf. Ik ben getrouwd met Léonie en samen hebben we een zoon van 7 jaar en een dochter van 4 jaar.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als financieel controller bij een groot aannemingsbedrijf. Daarnaast ben ik penningmeester van het Midzomerfeest Slootdorp en mag ik mijn zoon z’n voetbalteam begeleiden op de zaterdagochtend. Zelf mag ik ook nog graag voetballen met het veteranen elftal van Wieringermeer.

Ik ben verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen omdat ik mij o.a. wil inzetten voor het bouwen van meer sociale huur- en starterswoningen, waarbij jongeren in deze moeilijke woningmarkt, geholpen kunnen worden met startersleningen. Ik vind het belangrijk dat de jeugd in de regio kan blijven wonen, werken en leren.

Voor het verbeteren van de leefomgeving dient de gemeente in contact te komen met de bewoners om met hen de buurt in te richten zoals bijv. het aanleggen van voetpaden in woonwijken of het opknappen en uitbreiden van kinderspeeltuinen in alle dorpskernen.

Daarnaast vind ik dat senioren de mogelijkheid dienen te krijgen om zo lang mogelijk in hun eigen leefomgeving  te wonen en wil bijzondere woonvormen zoals het Knarrenhof en Het Polder Hofje e.a.  stimuleren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.