Bauke de Jong

Voorzitter

Mijn naam is Bauke de Jong.  Ik ben 60 jaar, getrouwd en vader van 3 volwassen kinderen en grootvader van twee klein dochters. Wij wonen 20 jaar in Midwoud. Ik ben geboren in Noord Friese dorp Blije, voor Midwoud hebben wij 6 jaar vlak bij Monnickendam gewoond, hierna nog 10 jaar vlakbij Zuidhorn in de provincie  Groningen waar ik lid van het CDA ben geworden.

Ik ben lid van CDA geworden omdat ik mij thuis voel bij deze partij en mij eigen standpunten en meningen hier kwijt kan. Vanaf moment dat ik lid geworden ben heb ik mij ingezet voor partij met als doel naast mijn werk mij inzetten voor de gemeenschap waar ik woon. Naast CDA heb meerdere bestuurlijk functie vervuld op de plekken waar wij gewoond hebben. Het in inspirerend en verrijkend om bezig te zijn voor je medebewoners, of nu gaat om een zwembad, kerkelijke organisatie of een politieke partij.

Daarom nu aan de slag  voor het CDA Medemblik.  Inzetten voor de bewoners van de gemeente Medemblik voor thema’s  als wonen, energie transitie, voorzieningen, leefbaarheid en economie zie ik als uitdaging die een extra dimensie geven in de regio waar je woont en leeft. Of het nu West-Friesland, Waterland, Groninger Humsterland of Noord Friesland is, overal leef en geniet je samen met medebewoners  van de regio.  Ervaring en kennis inzetten voor de samenleving is voor mij belangrijk.

Bauke de Jong

De Zuid 12 

Midwoud 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.