Claudia Selders-Kroezen

Vice-fractievoorzitter

  • Wie ben ik?

Ik ben Claudia Selders-Kroezen. Met mijn man, zoon endochter woon ik nu ruim 20 jaar in Opperdoes en zelf ben ik opgegroeid in de stad Medemblik.

  • Wanneer ben je in aanraking gekomen met de politiek?

Mijn moeder is bijna 30 jaar wethouder geweest. Het vervullen van een bestuursfunctie is daardoor min of meer onderdeel geweest van mijn opvoeding. Sinds begin 2014 ben ik raadslid voor onze gemeente.

  • Waarom ben je jezelf actief gaan inzetten?

In augustus 2014 is de Wet Passend Onderwijs ingegaan en sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk & inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Ik maakte me zorgen over de veranderingen en ben me daarom gaan inzetten.

  •  Waarom kies je voor het CDA?

Vanwege de uitgangspunten: betrouwbaar, betrokken, vertrouwen en verbinding. Betrouwbaar; zowel financieel als op het gebied van natuur en cultuur denkt het CDA aan de langere termijn. Betrokken; zowel landelijk als lokaal voelt het CDA zich zeer betrokken bij de meer kwetsbare inwoners. Vertrouwen; het CDA heeft vertrouwen in de kracht van verbondenheid tussen mensen. Verbinding; door het netwerk van verbindingen, van de voetbalvereniging in een dorp tot aan de landelijke politiek, is het CDA de grootste lokale volkspartij van Nederland.

  •  Wat zijn jouw speerpunten?

Zorg- en ondersteuning, passend onderwijs, toegankelijkheid, alcohol en drugspreventie, cultuur en musea

 Wil je contact opnemen, dat kan via: claudia.selders@raadmedemblik.nl of 06 81498027

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.