Martijn Droog

Raadslid

Ik ben Martijn Droog, 43 jaar oud en woonachtig in Wervershoof. Getrouwd met Moniek, samen hebben we drie kinderen. Noem mij maar een ‘echt’ dorpsmens; ik ben of was betrokken bij onder meer de gemeenschapsveiling, de kerk, de molen en verschillende sportverenigingen. In het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van onderwijshuisvesting.

Waarom CDA

Het CDA ken ik als bestuurderspartij die het aandurft verantwoordelijkheid te nemen. Een partij die als geen ander weet hoe ingewikkeld het kan zijn om idealen te verwezenlijken en er tegelijkertijd voor zorgen dat dat haalbaar en betaalbaar is. Dat spreekt mij enorm aan.

 

Ik zet mij in voor

De gemeente is verantwoordelijk voor alle verschillende vormen van jeugdzorg. Daarin gaan miljoenen om. Slechts een fractie van die miljoenen wordt uitgegeven aan preventie, zoals schoolmaatschappelijk werk en opvoedondersteuning. Het is algemeen bekend dat voldoende en goede preventieve voorzieningen uiteindelijk leiden tot minder behoefte aan (specialistische) jeugdzorg. Daarom wil ik mij inzetten voor het versterken en uitbreiden van preventieve voorzieningen die zijn gericht op de kinderen in onze gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.