Cees Sintenie

1. Fractievoorzitter

Politiek aan de zijlijn? Nee!

Dat heb ik tot nu altijd gedaan. Wel heel geïnteresseerd zowel in de landelijke- als lokale politiek. Al is er wel degelijk een behoorlijk verschil. Lokale politiek is waar u als burger dagelijks mee te maken heeft. Daarom heb ik de stap genomen om mij verkiesbaar te stellen.

En wie ben ik dan?

Een gedreven persoon die 25 jaar werkzaam is geweest in het bedrijfsleven en 15 jaar als rijksambtenaar, ik kan dus gerust stellen dat ik behoorlijk wat levenservaring heb. Maakte gebruik van een vervroegde uittreding en beschik over veel tijd om mij maximaal in te zetten in de lokale politiek.

Wat vind ik belangrijk en waar ga ik mij voor inzetten?

Uiteraard doe ik dat niet alleen, want resultaat boek je alleen door vooral veel samen te werken. Die samenwerking trekt mij ook zo aan binnen het CDA. Wij sluitend niemand uit en gaan altijd de dialoog aan. Een no-nonsense partij, die loze kreten en mooie beloftes vermijdt die we toch niet kunnen waarmaken.

Ik ben geboren en getogen in de prachtige woonkern Santpoort Zuid. De ontwikkelingen daar volg ik dan ook met veel belangstelling. Ik maak me zorgen dat onze woonkern in een isolement kan geraken. Bijna alle detailhandel is verdwenen of gaat binnenkort verdwijnen. Laten we dus elk initiatief steunen om onze woonkern weer aanzicht te geven.

Als goed voorbeeld kijken wij jaloers naar Santpoort Noord hoe daar in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft plaatsgevonden in een ruime en kwalitatief hoogstaande detailhandel. Zij mogen op hun beurt jaloers zijn op onze zeer actieve bewoners, die zich op een of andere manier verenigd hebben. Allen steunen volledig op vrijwilligers.

Woongemeenschap Santpoort Zuid die recent nog een prachtig initiatief tot burgerparticipatie heeft genomen door een enquête onder de bewoners te houden. Santpoorts Belang met heel veel leden die dagelijks gebruik maken van het grote aanbod van activiteiten. Wijkplatform Santpoort die gelukkig weer de steun en support ontvangt van de politiek waar het recht opheeft.

Ik richt mij niet alleen op Santpoort. Dat zou unfair zijn tegenover de overige bewoners van onze prachtige gemeente. Wij hebben een gedegen programma waarin de volgende elementen mij persoonlijk bijzonder aanspreken;

Minder bureaucratie, maar regels wel handhaven. Gemeenteheffingen kostendekkend, maar geen melkkoe. Werkbehoud door economische ontwikkeling. Respect voor- en met elkaar begint bij jezelf. Betaalbare woningen voor starters en alleenstaanden. Goed openbaar vervoer en behoud van de NS stations. Niet eindeloos vergaderen maar gewoon doen. Onderwijs met visie en een lange houdbaarheid. De overheid is er om u te helpen. Niet om u te betuttelen.

U kunt mij bereiken op mijn mobiel nummer 06-28118454 of via mail: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.