05 mei 2021

Gezondheid noodzaakt Jelle Kaars te stoppen als wethouder

Jelle Kaars; ‘Verschrikkelijk de bouwplannen voor Waterland niet te kunnen afronden’

Wethouder Jelle Kaars (CDA) legt per direct zijn functie als wethouder ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Waterland neer. De reden hiervoor is het doktersadvies van enkele weken geleden om rustiger aan te doen en de werkdruk van twee banen naast elkaar is teveel gebleken. In zijn portefeuille had Jelle Kaars onder andere het grote en complexe project Galgeriet waar op het voormalige bedrijventerrein 700 woningen worden gerealiseerd. ‘Verschrikkelijk’ noemt hij het zelf om te moeten stoppen ‘een complex maar o zo mooi en belangrijk project voor Waterland waarin grote stappen vooruit zijn gezet deze periode.’ Maar ook voor andere projecten zoals de woningbouw op Marken, de vernieuwbouw van de basisschool de Havenrakkers in Broek in Waterland en de nieuwbouwplannen voor een multifunctionele sporthal in Monnickendam was hij bestuurlijk verantwoordelijk.

Op de vraag of de raadsvergaderingen waarin hij als wethouder zwaar werd aangevallen door de oppositie meespeelt in zijn beslissing is hij stellig ‘dat heeft geen enkele rol gespeeld’.

CDA Waterland laat weten de komende weken op zoek te gaan naar een opvolger. ‘Jelle Kaars heeft ontzettend hard gewerkt de afgelopen jaren om de slepende ruimtelijke ordeningsprojecten in onze gemeente los te trekken. Dit is ondanks Covid uitmuntend goed gelukt, kijk maar naar de Kohnstammlocatie. Het zoeken naar een vervanger zal geen sinecure zijn. Het zal iemand moeten zijn die net zo doortastend is als Jelle Kaars’ aldus fractievoorzitter Simone Boogaard, ‘dat verdient onze gemeente en onze inwoners.’

 

Voor de pers, niet ter publicatie: contactpersoon Simone Boogaard. Tel: 06 52054069, simone.boogaard@waterland.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.