Jacqueline Tuinbeek

Raadslid

Betrokken bij CDA Ommen sinds 2014

Waarom kies jij voor CDA Ommen?
Omdat ik mij goed kan vinden in de uitgangspunten, het zogenoemde DNA van het CDA, zoals christelijk, rentmeesterschap, betrokken, dienstbaar en verantwoordelijk. Mijn christelijke opvoeding heeft gemaakt wie ik ben. Ook betrokkenheid, het omzien naar elkaar, en dienstbaar zijn aan anderen staan bij mij hoog in het vaandel, net als verantwoordelijkheidsgevoel. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen. Het CDA is een partij voor iedereen die zich verbonden voelt met elkaar en de wereld waarin wij leven. Als CDA Ommen reiken wij ook elk jaar de Oog voor Elkaar trofee uit, een trofee waarmee we waardering uitspreken naar hen, die klaar staan voor een ander.

Waar houd je je mee bezig binnen de gemeenteraad?
Als raadslid houd ik mij vooral bezig met wonen, onderwijs, sport, cultuur en economie. Een brede portefeuille, die voor veel afwisseling zorgt, iets waar ik van hou. Ik ben ruim 16 jaar met veel plezier journalist geweest. De grote diversiteit aan onderwerpen was ook daar een reden om te genieten van het werk. In de jaren dat ik nu raadslid ben, zijn veel verschillende onderwerpen de revue gepasseerd, van led-verlichting voor de sportverenigingen tot  een subsidie voor de kinderboerderij, Kindplein-West, Woonprogramma en een toiletunit bij het Bostheater.

Wat doe je naast het CDA werk in de gemeenteraad?
Naast raadslid ben ik allereerst moeder en echtgenote. Ik ben supertrots op 'mijn vier mannen' en geniet volop van ze en hoe zij in dit leven staan. Daarnaast ben ik bedrijfscontactfunctionaris de gemeente Twenterand. Mijn hobby's zijn motorrijden, hardlopen, lezen en fotograferen.

Contactgegevens:
mail: [email protected]
tel: 06-29396563

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.