Marinus Dunnewind

Raadslid

Betrokken bij CDA Ommen sinds 2013

Waarom kies jij voor CDA Ommen?
Ik zet me graag in voor de Ommer samenleving. Ik kan vanaf de zijlijn overal wat van vinden en van alles roepen, maar zo zit ik niet in elkaar. Vanuit de kernwaarden van het CDA neem ik graag mijn verantwoordelijkheid en in de gemeenteraad zit ik dan wat mij betreft ook prima op mijn plaats. Samen met de mensen om mij heen zoek ik altijd naar wat het beste is voor Ommen, waarbij de C voor mij het fundament is waarop ik bouw. 

Waar houd je je mee bezig binnen de fractie?
Binnen de fractie houd ik me vooral bezig met het ruimtelijk domein (bijv. bestemmingsplannen), bereikbaarheid (bijv. verkeerszaken) landbouw en duurzaamheid (bijv. de energietransitie). Daarnaast kijk ik met Annelies mee naar de financiën van de gemeente Ommen.

Wat doe je naast het CDA werk?
Sinds 1 februari 2020 ben ik gestopt met werken bij de Koninklijke Marechaussee. Ik heb daar bijna 40 jaar met heel veel plezier gewerkt. Vanaf 1 maart 2020 ben ik voorzitter van de kerkenraad van de Hervormde gemeente in Ommen. Ik houd van (verre) reizen maar stap ook graag op de (race)fiets om zo af en toe een tocht te maken. Daarnaast vind ik tuinieren een mooie ontspannende bezigheid en help ik anderen met allerlei klusjes. 

Contactgegevens Marinus Dunnewind:
mail: [email protected]
tel: 06- 28972026

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.