Henk Werksma

Nr. 9

Mijn naam is Henk Werksma. Ik ben geboren (1974) en getogen in Zwolle. Na mijn studie Technische Planologie in Groningen ben ik in Delft gaan wonen. In die stad ben ik getrouwd met Marleen en zijn onze drie zonen geboren. In 2015 zijn we verhuisd naar het Defensie-eiland in Woerden. In 2006 heb ik het planologisch adviesbureau H2Ruimte opgericht. Vanuit dat bureau draag ik bij aan een mooier, en duurzamer Nederland.

Ik ben verkiesbaar voor het CDA Woerden omdat...

Ik volg de politiek met belangstelling van jongs af aan. Ergens in 2010 ben ik lid geworden van het CDA. Het was en is voor mij vanzelfsprekend om te kiezen voor een (christelijke) politieke stroming waarbij gemeenschapszin, rentmeesterschap en zorg voor naasten kernwaarden zijn. Nu ik gesetteld ben in Woerden en mijn kinderen uit de luiers zijn, wil ik me graag inzetten voor deze mooie vestingstad.

Ik zet mij in voor...

Ik wil me graag inzetten voor ruimtelijke vraagstukken in Woerden. Hoe kunnen we duurzaam invulling geven aan de woningbouwopgave, de energietransitie en de klimaatopgave? Hoe kunnen we wijken groener maken, ontmoetingsplekken maken in de (binnen)stad en positief bijdragen aan initiatieven van burgers, bedrijven en stichtingen? En vooral: hoe doen we dat samen en duurzaam?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.