Jan Bessembinders

Fractielid

Jan is Beleidssecretaris voor VNO-NCW met in zijn portefeuille circulaire economie en milieubeleid, getrouwd met Sharon en heeft 2 zoons.


Sinds vier jaar ben ik raadslid in Woudenberg en ik houd me o.a. bezig met milieu, wonen en veiligheid. Ik wilde de gemeentepolitiek in omdat ik het belangrijk vind om mijn dorpsgenoten te vertegenwoordigen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dat ik nieuwsgierig ben naar wat er leeft onder Woudenbergers, helpt me daarbij. Ik word regelmatig aangesproken door inwoners als zij merken dat ik ergens mijn tanden in zet en ik vind het heel plezierig om daar dan hun mening over te horen. Zo meldden inwoners zich twee jaar geleden bij mij met vragen over hun WOZ-aanslag  en dankzij hen heb ik misstanden kunnen aankaarten in de raad – en kunnen oplossen. Signalen van inwoners vind ik ontzettend belangrijk: of het nou gaat om betaalbare woningen, straatlantaarns  of hondenpoep.

 

'Ik word regelmatig aangesproken door inwoners als zij merken dat ik ergens mijn tanden in zet en ik vind het heel plezierig om daar dan hun mening over te horen. Daarom kijk ik er naar uit om ook de komende vier jaar weer namens onze inwoners mee te helpen aan een Woudenberg met toekomst.'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.