Andre Ruikes

Raadslid

Sinds 2010 ben ik voorzitter van het CDA Alblasserdam. Daarvoor ben ik van 1992 tot 1998 gemeenteraadslid geweest. Van 1998 tot 2002 burgerlid in de gemeenteraad. En vanaf 2002 tot 2010 fractievoorzitter van het CDA in de raad van Alblasserdam.

Het CDA is voor mij de partij in het midden. Het CDA neemt de  verantwoordelijkheid voor het besturen van de gemeente doordat wij al jaren wethouders leveren en actief zijn in de gemeenteraad en daarbuiten. Veel CDA ers zijn te vinden als bestuurslid van verenigingen, sportverenigingen Landvast, sociale instellingen en kerken.

Als voorzitter besteed ik een paar uur per maand aan het CDA. Ik heb contact met andere CDA voorzitters in Zuid Holland en met de provincie en de tweede kamer.

Zelf woon ik al sinds 1980 in Alblasserdam en sinds 1984 in de mooiste straat van ons dorp de Kerkstraat. Ik ben meer dan 40 jaar getrouwd met Agnes en inmiddels hebben we 3 kinderen en 3 kleinzoons.

Na mijn afstuderen ben ik samen met mijn collega Jan van Dijk 9 februari 1981 een tandartspraktijk begonnen in de Jacob Cats straat en sinds 1996 in het Quadrant waar we met inmiddels 7 tandartsen  een mondhygiëniste en 12 assistentes samenwerken. 

Ook ben sinds 2002 voorzitter van de regionale tandartsen vereniging de Dordrechtse Tandartsen Vereniging de DTV.  

Tijdens de jaren in de gemeenteraad ben ik lid geweest van het bibliotheek bestuur, het open jongerenwerk en de raad voor het opbouwwerk.

Na mijn afscheid uit de raad in 2010 ben ik tot 2017 voorzitter van de Stichting Welzijn Alblasserdam geweest.

Sinds 2010 ben ik voorzitter van de straatnamencommissie in Alblasserdam en bestuurslid van de Stichting Havenfestival Alblasserdam.

Naast mijn werk als tandarts vind ik het leuk om me in te zetten voor de mensen in Alblasserdam.

De komende vier jaar wil ik dat ook graag gaan doen in de gemeenteraad samen met Margreet, Arco Erno en Jan.

Juist vanuit onze christelijke inspiratie willen we als CDA Alblasserdam, samen met u, van Alblasserdam een dorp maken waarin iedereen zich thuis voelt en waar iedereen mee kan doen. Een dorp dat het waard is om door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen.

Gelooft u daar ook in? Steun ons dan en wordt lid van het CDA in Alblasserdam.

Met hartelijke groet,

Andre Ruikes
Voorzitter CDA Alblasserdam

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.