Karin Hoekstra

Wethouder

Karin Hoekstra, getrouwd met Douwe en trotse moeder van een zoon en dochter.

Ik ben opgegroeid in Hillegom en heb tot mijn 18e in Hillegom gewoond.
Daarna ben ik naar Amsterdam vertrokken om Bewegingswetenschappen te studeren en te genieten van het wonen in een prachtige stad. Na 18 jaar in Amsterdam terug naar Hillegom.
Hillegom, een dorp dat goed bereikbaar is, een dorp waar kinderen buiten kunnen spelen en goede scholen zijn, een dorp waar je kunt kiezen uit vele sportverenigingen met prachtige accommodaties. Kortom, een dorp waar het fijn wonen is.

Mijn loopbaan is van Zorg en Zekerheid, via Nieuw Unicum naar Achmea gegaan, waarbij ik kennis en expertise op het gebied van de gezondheidszorg en zorginkoop heb opgedaan. Momenteel ben werkzaam vanuit mijn bedrijf Levicoo, dat zich richt op tijdelijke projecten op het gebied van zorg en zorgverzekeringen.

Daarnaast kriebelde de politiek al een tijdje.
Je inzetten voor het dorp, je steentje bijdragen om het dorp nog een beetje mooier te maken, is waar ik graag mee bezig ben. Toen ik weer in Hillegom kwam wonen, werd ik dan ook al snel lid van het CDA, ben vervolgens lid van het bestuur en voorzitter van het bestuur geworden. In 2016 ben ik in de gemeenteraad gekomen en fractievoorzitter van het CDA geworden.
Ik mag nu namens de CDA-kiezers mijn steentje bijdragen om Hillegom tot een nog mooier dorp te maken.

Ik ben er trots op dat ik mee mag denken en besluiten over de vele verschillende onderwerpen. Onderwerpen als de WMO of jeugd, scholen, maar ook over de omgevingsvisie, verkeersveiligheid of plannen voor het centrum.  Soms moeten we daarbij lastige keuzes maken. Door goed te luisteren naar reacties van inwoners, ondernemers en andere partijen en consequenties van keuzes goed af te wegen, komen we tot ons standpunt. En maken we in de gemeenteraad met elkaar keuzes, keuzes om Hillegom tot een mooi dorp te maken. Een dorp waar iedereen mee doet, waar we omkijken naar elkaar. Kortom, een dorp waar het fijn wonen is!


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.