Hans Kol

burgerraadslid

Ik ben Hans Kol en wil mij graag aan U voorstellen,

Ik ben geboren en getogen in Haarlem. Na mijn studie Technische Aardwetenschappen in Delft ben ik gaan werken bij een internationale olie maatschappij en heb ik op veel verschillende plaatsen in de wereld gewoond en gewerkt.  Ik ben weer terug naar Nederland gekomen toen  mijn kinderen naar de middelbare school gingen. Sinds die tijd heb ik aan olie en gas projecten in Nederland gewerkt. Tot voor kort was ik technisch directeur en ben nu gestopt.

9 jaar geleden zijn we bij een zoektocht, naar een huis aan het water, in Roelofarendsveen beland. Ik ben een vervend zeiler. Bij de drukke baan was het geweldig die sport dichtbij huis te kunnen beoefenen. Ik ben inmiddels ook al een tijdje bestuurslid bij de WV Braassemermeer.

Ik ben zeer geïnteresseerd in de landelijke politiek en al heel lang lid van het CDA. Het CDA is voor mij de brede midden partij waar oog is voor het belang van iedereen in de maatschappij.  Met een maximum aan individuele vrijheid. Sociaal maar niet socialistisch!

Het lokale bestuur staat voor een grote uitdaging m.b.t tot de energie transitie. Dat wordt een enorme hoeveelheid werk en ik wil daar graag van uit het openbaar bestuur meehelpen de juiste beslissingen te nemen. Ik zal me waar mogelijk natuurlijk ook inzetten voor de belangen van de watersport.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.