Johan Hoogendoorn

raadslid

Geboren op 3 mei 1970 in Woubrugge, gehuwd met Heleen, en tegenwoordig de enige haan in het kippenhok met 3 dochters. J

Opleiding/beroep
Vanaf jong ben ik erg geïnteresseerd in alles wat er groeit en bloeit, met als logisch vervolg agrarische school, daarna de tuinbouwschool. Sinds 1991 ben ik na 5 jaar stagelopen en weekendwerk in vaste dienst gekomen op een rozenkwekerij in Woubrugge, die uitgroeide tot een kwekerij van 75000 m2 rozen en 60 werknemers in Nieuwveen, alwaar ik verantwoordelijk ben voor het scouten van ziekteverwekkers, waarbij wij de laatste jaren steeds meer  overgaan op het op een biologische manier bestrijden van de plagen. Wij maken de omstandigheden voor de plagen zo ongunstig mogelijk, voor de biologische bestrijders zo gunstig mogelijk. Tevens zie ik mezelf graag als Haarlemmerolie, overal inzetbaar waar hulp nodig is.

Extra activiteiten: op dit moment ben ik penningmeester van een basketbalclub in Ter Aar, en verder ben ik als “grootimker” erg betrokken bij de leefomgeving in Kaag en Braassem, geef ik voorlichting op bijen, en ga al een heel aantal jaren mee als begeleiding op het schoolkamp van de lagere school in Woubrugge, treed soms op als vrijwilliger bij stg.GroenLicht, en teamleider van het vissen in de Woutjebrugge speelweek, en mag ik graag af en toe langs de waterkant gaan zitten om tijdens het vissen te genieten van de natuur in onze mooie gemeente. Verder heb ik een tik voor bijzondere plantjes en dieren, wij hebben bijvoorbeeld geen gewone kippen, maar kippen die groene eieren leggen.

CDA??

Van huis uit kom ik uit een familie waar men zich verbonden voelde met de christen-democratie. Het feit dat men door verbinding en goed rentmeesterschap probeert te besturen met het oog op ieders belang spreekt me aan. Het stellen van algemeen belang boven het eigen belang, een eigenschap die me goed past. Toen men mij in 2008 dan ook benaderde om mij voor het CDA in te zetten zei ik dan ook al vrij snel ja., waarna ik sinds de fusie tussen Jacobswoude en Alkemade burgerraadslid voor het CDA ben.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.