Job Halkes

Gemeenteraadslid

‘Wat is het hier heerlijk’, zei ik tegen mijn vrouw toen ik ruim tien jaar geleden voor de eerste keer van mijn werkadres in het centrum van Rotterdam naar ons nieuwe huis in Berkel en Rodenrijs was gefietst. De rit ging deels door het groen en ik kwam in een oase van rust terecht; het dorpse Berkel.

Inmiddels zijn wij twee kinderen en een hoop nieuwe vrienden en kennissen rijker. Via de school en de hockeyvereniging doen wij als gezin volop mee aan het maatschappelijke leven in de gemeente. Kortom, het is mooi wonen in Lansingerland. Maar er zijn ook zorgen op het gebied van veiligheid zoals fietsendiefstal, de betaalbaarheid van gas voor inwoners en ondernemers en de verkeersveiligheid met name rondom scholen. Kortom, om Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hun dorpse karakter te laten behouden is er werk aan de winkel. Zaken als flatgebouwen, nieuwe dorpen en woonwijken in het groen, het huisvesten van een coffeeshop dragen daar niet aan bij! Wij moeten geen Tweede Zoetermeer of het nieuwe Zevenkamp van Rotterdam worden.

Het CDA is voor mij een partij die vertrouwd is en voelt. Rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en publieke gerechtigdheid zijn begrippen die bij mij passen en die ik wil doorgeven aan de volgende generatie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.