Matthijs Ruitenberg

Fractievoorzitter

Mijn naam is Matthijs Ruitenberg, 40 jaar oud en ik ben al bijna mijn hele leven lang woonachtig in Berkel en Rodenrijs. Ik ben getrouwd met Laura en heb drie dochters: Sarah (7), Sophie (5) en Anne (3).

Ik heb economie van landbouw en milieu gestudeerd aan Wageningen University en ben daarna het onderwijs ingegaan. Na jarenlang economie te hebben gegeven, teamleider & examencoördinator te zijn geweest ben ik nu lid van de centrale directie van de Wolfert van Borselen scholengroep in Rotterdam en Lansingerland.

Ik ben sinds 2007 raadslid namens het CDA. Ik heb voor het CDA gekozen omdat dit een partij is die opkomt voor de samenleving. De mens komt het beste tot zijn recht in relatie tot andere mensen. De mens is meer dan een individu. Daarom moeten de gemeenschappen waarin mensen samenkomen sterk zijn: gezin, buurt, vereniging, kerk, school en bedrijf. Daar wil ik me als raadslid hard voor maken.

De afgelopen 4 jaren hebben we orde op zaken gesteld in Lansingerland. Na 4 jaar chaos te hebben aangezien vanuit de oppositie heeft het CDA met wethouder Albert Abee de broodnodige bestuurlijke ervaring in het College gebracht. Daarmee is er weer stabiliteit gekomen, dat was hard nodig. We hebben de financiën van Lansingerland op orde gebracht en de ergste bezuinigingen uit het verleden terug kunnen draaien. De lokale lasten zijn fors verlaagd. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten. We gaan verder met het op orde houden van Lansingerland, een oase van dorpse charme in de drukke Randstad. Wij zijn tegen stedelijke uitwassen zoals coffeeshops, wietteelt en prostitutie. We gaan stappen zetten naar een duurzame toekomst, zodat ook onze kinderen hier fijn kunnen wonen. En we willen samen met de Provincie en anderen investeren in een bereikbaar Lansingerland, zodat we ons ook als de verlengde A16 klaar is, zonder al te veel oponthoud kunnen verplaatsen. Ik sta voor een veilige, schone, zorgzame, gezellige en economisch sterke gemeente, daar wil ik mij voor inspannen.

Commissie Algemeen Bestuur & Bleizo.

TEL: 0651455968

Email: mja_ruitenberg@yahoo.com

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.