Rita Leijendekker

Gemeenteraadslid

Mijn echtgenoot en ik wonen sinds het eind van de negentigerjaren in Berkel en Rodenrijs. Het wonen in een gemeente met een meer dorps karakter voelde voor ons, afkomstig uit Rotterdam, als een warm bad. Wij zijn al snel gaan deelnemen aan het sociale leven en het vrijwilligerswerk (onder meer in kader basisschool, sport, ouderenzorg, kerk en politiek). Het was ook voor onze jongens, echte hockeyers, een veilige omgeving om op te groeien. 

Sinds april 2022 ben ik namens het CDA actief in de gemeenteraad als duo-raadslid. In de Commissie Samenleving, samen met Dave Bergwerff en Nelleke Bouman. De fractie die ik tijdens onze succesvolle verkiezingscampagne beter heb leren kennen, is een inspirerende club van mensen. Die handelen met het christendemocratisch gedachtengoed als fundament.  

Als duo-raadslid zit je dicht op de gemeentelijke politiek en zie je wat die voor gevolgen heeft voor je omgeving en de mensen om je heen. Het is soms wel wat intensief naast mijn baan als juridisch teamleider in Den Haag. Maar het is goed om praktisch mee te spreken over je omgeving ook al zitten we nu in de oppositie. Een van de onderwerpen waar ik bijvoorbeeld als kersverse oma van twee mooie kleindochters over mocht meedenken, was de stimulans vanuit de gemeente voor integrale kind centra (een heel brede school met kinderopvang). Ook het vrijwilligerswerk in de ouderenzorg geeft mij inspiratie en ik hoop op dat vlak in de nabije toekomst nog meer te mogen betekenen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.