Patricia van Aaken

Wethouder Zorg, Jeugd en Onderwijs

Wat is je drijfveer?

Vier jaar lang heb ik me als wethouder met passie ingezet voor onze stad, met name op de gebieden zorg en welzijn en duurzaamheid. Het klinkt misschien cliché maar het is mooi om een bijdrage te leveren aan je eigen stad. Dat lukt het beste als je de samenwerking met je partners zoekt en er samen voor wilt gaan. Het allerbelangrijkste hierbij is de manier hoe je met elkaar omgaat. De afgelopen periode is er steeds meer samengewerkt met de stad, geluisterd naar de Schiedammers, naar de ondernemers en de vele verschillende instellingen. Deze ingeslagen weg moeten we verder oppakken. Dat is namelijk de manier hoe we samen met de Schiedammers het verschil kunnen maken en daar ga ik voor.

Wat wil je de aankomende vier jaar bereiken?

Rentmeesterschap vind ik erg belangrijk als CDA’er. Hoe gaan we om met de stad Schiedam en hoe laten we het achter voor onze kinderen? Dat betekent voor mij inzet op duurzaamheid, het tegengaan van verspilling. Maar het gaat verder dan dat, het gaat ook om bijvoorbeeld gezondheid. Het is ontzettend belangrijk dat mensen zich goed voelen, “lekker in hun vel zitten”, om volwaardig mee te kunnen doen in onze samenleving. 

De grootste uitdaging hierbij is het creëren van vertrouwen. Meer vertrouwen in elkaar, in de politiek, in de gemeente. De afgelopen vier jaar heeft het CDA laten zien een betrouwbare partner te zijn, dit is belangrijk voor onze inwoners, als we echt vooruit willen met onze stad.

Wat is voor jou écht Schiedam?

Het wordt wel vaker gezegd maar Schiedam is af en toe net een dorp. Doordat veel mensen klaar staan voor elkaar, omkijken naar elkaar, een bijdrage willen leveren, lijkt iedereen elkaar wel te kennen. Het is me de afgelopen 4 jaar opgevallen hoeveel Schiedammers opstaan in moeilijke tijden en zich inzetten voor anderen. Daar heb ik veel respect voor en dat moeten we wat mij betreft blijven ondersteunen op alle mogelijke manieren. Schiedammers maken namelijk het verschil, vooral in onderling verband!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.