Yusuf Tuncer

Raadsopvolger, fractieondersteuner

Wat is je drijfveer?

De reden waarom ik geïnteresseerd ben in politiek, is omdat ik het als een effectief middel zie voor mijn visie op de maatschappij. Gedurende mijn maatschappelijke betrokkenheid in deze samenleving heb ik gemerkt dat politieke besluitvormingen grote en directe ingrepen kunnen hebben. In de afgelopen jaren heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan, van bestuurslid tot voorzitter heb ik verschillende functies ervaren en uiteindelijk heb ik de conclusie getrokken dat ik middels politiek meer middelen en mogelijkheden tot mijn beschikking heb om de burgers van Schiedam zelfs beter van dienst te kunnen zijn.

Wat wil je de aankomende vier jaar bereiken?

In Schiedam wil ik onder andere mij inzetten om de band tussen de gemeente en de jongeren te versterken. Om jongeren actiever te betrekken bij de lokale politiek en hun duidelijk te maken dat ze recht op inspraak hebben in het beleid. Ook zal ik mijn achtergrond in bouwkunde gebruiken om duurzaamheid verder te stimuleren in gebiedsontwikkelingen in Schiedam.

Wat is voor jou écht Schiedam?

Schiedam heeft alles wat men zoekt in een stad; een sterke economie, een mooie binnenstad met veel bezienswaardigheden en noem maar op. Schiedam is een rustoord, een plek waar je met gerust hart je kinderen kan grootbrengen. Een goedgezinde omgeving voor het starten van een huishouden. Schiedam is een stad met veel culturele diversiteit en potentie, een stad met veel jongeren, kort samengevat; een stad met toekomst!

Portefeuille

Duurzaamheid, Bouwen en wonen, Maritieme ontwikkeling, Bedrijventerreinen, Infrastructuur, Diversiteit en inclusie, Burgerparticipatie en wijkaanpak, Openbare orde, Crisisbeheersing, Veiligheid, Regionale aangelegenheden & Ontwikkeling omgevings- en stadsvisie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.