Constantijn Stevens

Raadslid

Democratie

Op plaatselijk niveau kan je de democratie het beste dienen! Als volksvertegenwoordiger kan ik een steentje bijdragen aan een betere en mooiere samenleving in Vlaardingen. De overheid als een veilige haven voor burgers. Bestuurders en gemeenteraadsleden die met het gezicht naar de mensen zijn gericht. Een stad waar burgers en overheid samen werken, samen verantwoordelijk zijn. Ik ben vanaf mijn 17e jaar actief binnen het CDJA en CDA. Heb meerdere verkiezingen meegemaakt als kandidaat voor de gemeenteraad Maastricht en de Provinciale Staten in Limburg. Binnen allerlei CDA besturen zitting gehad.

Jongeren

Als vader van 3 zoons van 24, 27 en 29 zie ik dat jongeren het niet gemakkelijk hebben. Hoe komen we aan een betaalbare woning, de studieschuld is wel erg hoog en welke zekerheden hebben we?  Werk aan de winkel! CDA Vlaardingen maakt zich sterk voor doorstroming van woningen. Maar een goede doorstroom kan alleen gerealiseerd worden doordat er veel meer woningen komen voor jongeren, alleen gaanden, gezinnen en ouderen. Naast het geplande bouwprogramma’ s moet er gekeken worden naar nieuwe mogelijkheden om te bouwen en dan ook de lucht in. Woonplekken waar jong en oud samen kunnen wonen, met voorzieningen, groen en water en mogelijkheden om winkels of bibliotheek samen te runnen. 

Natuur

Te midden in de Randstad heeft Vlaardingen veel natuur. Zowel binnen de stad als in de buitengebieden. Ik wil in de toekomst dat burgers nog meer kunnen profiteren van de natuur. Er wordt vooral gedacht aan groen. Waarom niet een onderzoek doen naar de mogelijkheden van water. Het structureel tegengaan van het verzakken van de veengronden in Vlaardingen bestaat de mogelijkheid om water toe te laten in de stad. Hierdoor klinkt de grond minder in. Tevens zorgt water met haar oevers voor nieuw leven en burgers kunnen genieten van de natuur vlak bij hun woning. Wekelijks maak ik een stevige wandeling door de Broekpolder en de groene gebieden van Vlaardingen om te genieten van de natuur. 

Ondernemers

Als ondernemer in het centrum wil ik me onder andere inzetten voor winkeliers, ambachtslieden, horeca en kunstenaars. Ons bedrijf H. van Toor Jz. distilleerderij is een typisch Vlaardings bedrijf waar de laatste 140 jaar vele Vlaardingens hebben gewerkt. Het ambacht spreekt steeds meer mensen aan. Om een aantrekkelijker Centrum te krijgen zoekt het CDA naar mogelijkheden in de Hoogstraat ambachten te concentreren. Ondersteunen van het terugdringen van leegstaande panden in het Centrum en terrassen op het Veerplein maakt het Centrum op korter termijn leefbaarder.

Trots op Vlaardingen

Vlaardingen is de oudste stad van de regio. Al eeuwen wonen en werken mensen in ons gebied. De komende jaren maak ik me sterk samen met CDA Vlaardingen voor een leefbare en veilige stad. Een stad die de voorzieningen van Vlaardingen behoudt en waar de historie van Graaf Dirk III herleeft. De Middeleeuwen herleeft in toeristische attracties, activiteiten zoals winter- en zomerterras voor inwoners en toeristen en een spetterend theater, Kade40 en Musea.  Ik heb geschiedenis en maatschappijleer gestudeerd en lesgegeven op scholen. Ik wil met enthousiasme kennis inbrengen voor jullie en de stad! Graag ontvang ik nieuwe ideeën en wil ik graag met jullie in gesprek! [email protected].

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.