Roel Veugelers

Fractievoorzitter

Hallo, mijn naam is Roel Veugelers. Ik ben getrouwd en woon met mijn vrouw en twee zonen (16 en 19) al bijna twintig jaar in de Oostwijk, in de buurt van de Dierenweide.  Ik werk al lang als advocaat en ben gespecialiseerd in pensioenrecht. Sinds enkele jaren ben ik ook mediator. In mijn werk probeer ik te zoeken naar de meest optimale oplossing voor alle partijen.

In 2015 kondigde de gemeente aan dat de Dierenweide zou worden opgeheven. Met een aantal buurtbewoners zijn we vervolgens naar de gemeente gegaan en hebben we voorgesteld om de Dierenweide over te nemen. Zo hebben we de Dierenweide kunnen behouden. Dat betekent natuurlijk wel dat we af en toe moeten vegen en de stal moeten uitmesten, maar ook dat we de kleine lammetjes en geitjes als eerste zien. Zo blijft toch weer een mooi stukje Vlaardingen voor de Vlaardingers behouden.
Ook ben ik regelmatig actief bij buurtbemiddeling Vlaardingen. Soms is het best moeilijk om te zorgen dat buren weer wat meer begrip voor elkaar hebben. Vaak lukt dat wel en dat is erg leuk.

Graag wil ik mij inzetten voor onze mooie stad vanuit de gemeenteraad. Ik vind dat Vlaardingen vaak ondergewaardeerd wordt door de Vlaardingers zelf. Er wordt in deze stad nog wel eens gemopperd. Vlaardingen heeft een aantal mooie plekken. In de broekpolder ga ik graag hardlopen. Mijn kinderen hebben op de Bommeer leren zeilen. We genieten met zijn allen van de Dierenweide. Het theater heeft vaak leuke voorstellingen en met de metro zijn we zo in Rotterdam. Maar Vlaardingen is niet perfect. Er zijn best wat aandachtspunten. Daar wil ik mij graag voor inzetten.
Er is veel leegstand in het centrum. Dat komt mede omdat iedereen tegenwoordig veel online bestelt. Daar kunnen de Vlaardingse winkeliers niet van leven. Graag wil ik meedenken hoe we ons stadscentrum weer wat kunnen opkrikken. Vanuit de gemeenteraad kan daarover worden meegedacht. Hoe zorgen we met zijn allen dat Vlaardingen weer een centrum krijgt met aantrekkelijk evenementen, leuke ambachtelijke en artistieke winkels, zodat iedereen vanuit de wijde omgeving weer graag naar het centrum van Vlaardingen komt.

Verder maak ik mij zorgen over de voorzieningen in onze mooie stad. Eerst was er een ziekenhuis in de stad, vervolgens op de grens van de stad. Moeten we dadelijk naar Rotterdam voor het ziekenhuis? Dat is zeker voor de oudere bewoners niet gemakkelijk. Hoe zorgen we dat er voldoende medische faciliteiten in de buurt blijven? Dit is geen gemakkelijke discussie. Ziekenhuizen worden steeds meer gecentreerd. Hoe kunnen we zorgen dat de zorg goed bereikbaar blijft?
Woningbouw is natuurlijk ook een aandachtspunt. Onze stad is al redelijk volgebouwd. Hoe zorgen we dat er voor jonge Vlaardingers ook een huis in Vlaardingen beschikbaar is? Helpt het als we ook huizen voor senioren bouwen, zodat er wat doorstroming in de huizenmarkt komt?
Dit geldt ook voor andere voorzieningen, zoals een zwembad en een theater. Ik vind het belangrijk dat die voorzieningen in Vlaardingen blijven. Daar wil ik mij graag voor inzetten vanuit de gemeenteraad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.