Fred van Proosdij

Raadslid

MISSIE

Zoetermeer is een prachtige stad. Ik woon er inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar. In Meerzicht, midden in het groen. Mijn drie zonen zijn hier opgegroeid. Ik zat in de OR van hun school, trainde en coachte ze bij het voetbal. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het voor kinderen is om op te groeien met goed onderwijs, een breed aanbod aan sport en culturele verenigingen en in groene wijken waar ze lekker buiten kunnen spelen.

Mijn kinderen hadden en hebben het goed. Dat wens ik alle kinderen in onze stad; een onbevangen fijne jeugd waar ze met plezier op terugkijken. Maar vanuit mijn vrijwilligerswerk en mijn vier jaar als commissielid voor het CDA weet ik dat veel inwoners hard moeten knokken voor een warme woning, brood op de plank en een vast inkomen. Dat een gelukkig leven niet voor iedereen is weggelegd. Ik kan dit niet voor iedereen oplossen, maar ik ga mij hier komende jaren wel met hart en ziel voor inzetten.

Mijn wens voor onze stad is dat iedereen die dat wil een fijn leven kan leiden. Dat inwoners een woning kunnen vinden die bij hem of haar past. Een eerste eigen huisje, maar ook een laatste om fijn oud in te worden. Zoetermeer gaat bouwen, bouwen en nog eens bouwen maar daarmee zijn we er niet. Zoetermeer moet vooral een leefbare stad zijn en blijven, een veilige stad met goed onderwijs, een breed aanbod aan sport en cultuur en betaalbare goede woonruimte. Daar ga ik de komen jaren nog harder aan werken. Graag samen met u als Zoetermeerder.

 

"Zoetermeer gaat bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Dat is hard nodig, maar Zoetermeer moet vooral een leefbare stad blijven."

Fred's paspoort

  • Geboren op 4 februari 1962 in Rheden (Gelderland), opgegroeid in Dordrecht.
  • Studeerde af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg
  • Journalist en ‘ondernemer in communicatie’
  • Woonde in Rheden, Dordrecht, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Diemen en sinds 1995 met zijn gezin in Meerzicht.
  • Sinds 2018 commissielid voor CDA Zoetermeer
  • Woordvoerder op gebieden stedelijke ontwikkeling en samenspraak en gemeentelijke dienstverlening.

Wist je dat Fred

  • De hele Top 2000 letterlijke mee kan zingen.
  • Dat niet iedereen dat leuk vindt
  • Zijn hond Ziggy ervoor zorgt dat hij minstens 10.000 stappen per dag zet.
  • Ziggy het prachtige Westerpark als onze achtertuin ziet.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.