Pien Meppelink

Gemeenteraadslid / Kwartiermaker Moordrecht

Pien Meppelink is gemeenteraadslid namens CDA Zuidplas.

Over wat Pien motiveert om zich in te zetten voor de gemeente Zuidplas en het CDA zegt zij:

“Inwoners zijn ervaringsdeskundigen, zij weten beter dan wie dan ook waar de knelpunten liggen en waar behoefte aan is. Daarnaast hebben zij zelf vaak allang nagedacht over mogelijke oplossingen, waardoor het een kwestie van luisteren is om samen tot een goed resultaat te komen.”

Met mijn gezin woon ik in het mooie Moordrecht en in het dagelijks leven ben ik werkzaam als commercieel fotograaf.

De afgelopen jaren ben ik regelmatig als betrokken burger met de gemeente in contact gekomen, waarbij ik mij helaas niet altijd gehoord voelde. CDA Zuidplas heeft mij laten ervaren dat het anders kan. Ik wil mij als gemeenteraadslid voor het CDA dan ook inzetten om de kloof tussen burgers en de gemeentelijke politiek verder te verkleinen, door op gelijkwaardige voet met inwoners in gesprek te gaan en hun zorgen, wensen en ideeën te uiten in de raadszaal.

Mensen nemen niet zomaar contact op met een raadslid, daaraan is vaak al heel wat vooraf gegaan. En een raadslid is ook maar gewoon een mens, alleen wel eentje met de taak er te zijn voor de andere inwoners, hoe groot of klein een probleem ook is. Helaas kreeg ik bij de beëdiging tot raadslid geen toverstaf, maar ik kan wél mijn best doen voor mensen. Adviseren, bij het college aankloppen,  balletjes aan het rollen brengen en vooral ook luisteren.

Bij het CDA voel ik mij al een vis in het water! Ik weet zeker dat we een sterk en gepassioneerd team vormen met verschillende expertises, overtuigingen en achtergronden maar wel met hetzelfde doel: Politiek verbinden en samenwerken met de mensen om wie het echt gaat!

Ik ben te bereiken op p.meppelink@zuidplas.nl o, en ik drink mijn koffie graag zwart!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.