Kandidaten TK21
13 januari 2021

Versterkte regio’s, banengroei en impuls vakopleidingen door inzet mkb

Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch is enthousiast pleitbezorger van een sterk mkb in de Haagse politiek. Daarin is hij al jarenlang fervent voorstander van het versterken van de regio’s. in de komende regeerperiode wil hij zich hard maken om herstelfondsen voor het mkb te realiseren, ‘zodat de ruggengraat van onze samenleving financieel wordt gestimuleerd om te investeren en te innoveren.’ Wat Mustafa betreft betekent de terugkeer van de maakindustrie ook een ongekende groei en bloei voor het mkb en hightech industrie. Hierbij worden overheid en gemeente faciliterende partners.

Zelf produceren met een eensgezind Europa
Met het versterken van de regio’s hoeven we niet meer afhankelijk te zijn van import. Denk aan cruciale medicijnen, apparatuur, levensmiddelen of grondstoffen uit China en andere landen. We gaan het midden- en kleinbedrijf aanjagen om dit zoveel mogelijk in onze eigen regio te fabriceren. Alles op kleine schaal. Zo maken we onszelf minder kwetsbaar. Met andere Europese landen maken we afspraken wie zich waarin gaat specialiseren. Met een eensgezind Europa kunnen we een volgende pandemie het hoofd bieden.

Banengroei en investeren in vakopleidingen
Door als Nederland wereldwijd een voortrekkersrol in te nemen, trekken we baanbrekende bedrijven aan om zich in onze metropolen te vestigen. Wanneer je het ondernemerschap goed over de regio’s spreidt, profiteren alle wijken van de welvaart en beschikbare arbeidsplaatsen. Zo gaan we kansenongelijkheid te lijf en gaan we een nieuwe periode van welvaart tegemoet. De maakindustrie hongert naar goed opgeleide vakmensen. Dat betekent dat we ook moeten gaan investeren in vmbo-, havo- en mbo-opleidingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.