28 mei 2017

Robert Kleine : “Blij om voor Emmen aan de slag te mogen”

Afgelopen woensdag 24 mei was dan het formele moment. Nadat Auke Oldenbeuving de voordracht in de gemeenteraad had gedaan, werd er over mijn voordracht gestemd. Velen vinden het misschien een formaliteit, toch is het een bijzonder moment als van de aanwezige raadsleden (los van een tweetal ongeldige stemmen) iedereen voor de voordracht stemt en jou het vertrouwen geeft voor deze uitdagende baan. Ik ben dan ook trots en vereerd dat ik voor de mooie gemeente Emmen aan de slag mag als wethouder. Ik heb er ook ontzettend veel zin in.

Dan over mijzelf. Ik ben getrouwd en woon met mijn vrouw, zoon (16) en dochter (13) in de Rietlanden in Emmen. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in het dorp Noordscheschut onder de rook van Hoogeveen. Na de HEAO heb ik een jaar lang de interne officiersopleiding van de brandweeracademie in Arnhem gevolgd. De eerste stappen in mijn brandweer carrière heb ik gemaakt in Zwolle. We hebben daar ruim acht jaar gewoond en gewerkt. Na Zwolle ben ik in dienst getreden bij brandweer Emmen en zijn we in 2008 ook verhuist naar onze huidige woning. Na mijn functie in Emmen ben ik ook nog werkzaam geweest als districtscommandant/ portefeuillehouder voor brandweer Drenthe in Noord en Midden Drenthe.

Nadat ik bij onder andere voetbalverenigingen een bestuurlijke functie heb gehad, ben ik in 2011 secretaris van het CDA in Emmen geworden. In het najaar van 2015 ben ik voorzitter van het CDA in Drenthe geworden. Zowel in Emmen als in Drenthe ervaar ik het CDA als een hechte partij die oog heeft voor wat er in de maatschappij en in de directe leefomgeving afspeelt. Vanuit onze (christelijke) uitgangspunten proberen we actief een bijdrage te leveren. Ik heb mij altijd ontzettend thuis gevoeld bij het CDA en ben dan ook blij dat ik namens deze partij in Emmen mijn steentje mag bijdragen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.