07 juni 2017

CDA Emmen op zoek naar alternatief voor rubberkorrels op kunstgrasvelden

De CDA fractie vraagt zich af het bedrijf Senbis  (voorheen API) op het Emmtec terrein samen met de Hogeschool Stenden een oplossing kan vinden voor infill van kunstgrasvelden.Emmen  staat o.a. bekend om zijn biobased economy met het Research and Development bedrijf API/Senbis op het Emmtec terrein. Het bedrijf  API  (na  1 jan 2017 onder de naam Senbis)  is ontstaan na het faillissement van Diolen. Voor het opstarten heeft de gemeente destijds hier 2 ton in het proefbedrijf geïnvesteerd. Dit bedrijf werkt op gebied van onderzoek van biochemie samen met de Stenden Hogeschool.

Nu ligt er een vraagstuk m.b.t. Infill van kunstgrasvelden, waarbij de gebruikte rubbergranulaatkorrels na allerlei onderzoeken niet het vertrouwen meer heeft van o.a. Voetbalverenigingen en Ouders. Op vragen van D66 heeft de wethouder aangekondigd dat de nieuwe velden van SVBO gevuld gaan worden met kurk. Dit is nogal duur en als de vraag toeneemt zal de prijs alleen maar stijgen.

Dit roept bij de CDA fractie  de vraag op of dit geen mooie uitdaging is voor Senbis/API en Stenden om een alternatief hiervoor te zoeken.In de commissie Samenleving is de wethouder verzocht deze vraag aan Senbis/API en Stenden voor te leggen.

Is het niet voor de korte termijn, dan misschien voor de langere termijn

 

CDA fractie  Theo Gerth

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.