Dinand Ekkel

Raadslid, presidiumlid

Sinds 1997 ben ik met mijn gezin woonachtig in Dronten en sinds 2006 verbonden aan de Aeres Hogeschool, niet hier in Dronten, maar in Almere. Daar ben ik lector Groene en Vitale Stad en houd ik me bezig met onderzoek naar de waarde van groen/natuur en de gezondheid en het welzijn van mensen.

Mijn politiek drijfveer is het lokaal, vanuit de christendemocratische visie, iets betekenen voor de samenleving, de dorpen, de leefomgeving en het landschap. Daar waar ik in het verleden ook landelijk en regionaal actief ben geweest in de partij, merk ik dat het werk in de gemeenteraad juist heel direct mensen in onze gemeente raakt.

In de fractie houd ik me bezig met de Ruimtelijke Ordening, inclusief de Omgevingswet, duurzaamheid, accomodatiebeleid, sport en gezondheid.

Met veel plezier woon ik in deze prachtige gemeente Dronten; veel ruimte, diverse natuur en landschappen, veel ruimte voor ontwikkeling en oog voor mens en ondernemer. En een hands-on mentaliteit, met elkaar hebben de eerste bewoners deze gemeente gestart, met elkaar maken we er ook de komende decennia een nog mooiere gemeente van.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.