In september stond de centrum visie al op de agenda van de raad. Een visie die veel teweeg bracht. Positief aan de visie is dat de leegstand aangepakt wordt in het centrum. De focus wordt een compact winkelcentrum voor Buitenpost.  Hierin konden wij ons als CDA wel vinden. Echter ontbrak in de visie een stukje ambitie. Het stuk werd doorgeschoven naar de raadsvergadering van donderdag 23 oktober.

Motie en amendement
Toen hebben wij een motie en amendement ingediend. Als fractie wilden wij een rol voor ondernemers, Plaatselijk Belang Buitenpost en andere stakeholders in de uitwerking van de visie naar concrete plannen. In het verleden zijn er al veel plannen gemaakt, zonde om daar niks mee te doen. Ons amendement om een projectgroep met lokaal betrokkenen aan te stellen, wat daarnaast ook een kostenvoordeel oplevert, werd aangenomen.

Flexibiliteit
Daarnaast misten wij een stukje flexibiliteit in de visie. Wat als een ondernemer met goede plannen net niet in de visie past? Geven we dan deze ondernemer een kans? Daarvoor hebben wij als CDA een motie ingediend om meer flexibiliteit toe te passen waar het nodig is. Wanneer een ondernemer concrete plannen heeft wat niet in de visie past, dan komt dit terug bij de Raad. Deze motie is dan ook aangenomen. Al met al komt er nu na zoveel jaar schot in de zaak voor het centrum van Buitenpost.

En nu trochpakke.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.