Met een mooi verkiezingsprogramma en een kandidatenlijst met  enthousiaste mensen, gaan we op naar de Tweede Kamerverkiezingen. Het authentieke CDA-verhaal weer uitdragen en onze uitgangspunten, een gespreide verantwoordelijkheid, rentmeesterschap, publieke gerechtigheid en solidariteit, uitspreken. Hiermee gaan wij hoopvol de toekomst in!

Als CDA Achtkarspelen zijn we er dan ook blij en 'grutsk' op dat onze wethouder Jouke Spoelstra als kandidaat-kamerlid nr.11 op de CDA lijst staat. Hij gaat zich inzetten voor Fryslân en een leefbaar platteland. Hij geeft dan ook zeer terecht aan dat een euro vanuit Den Haag lange tijd werd ingezet op de plek waar het meeste rendement te behalen viel onder het mom ‘don’t back the losers, pick the winners’. Dit heeft op het platteland geleid tot een verschraling van het zorgaanbod, een vermindering van ov-voorzieningen zoals buslijnen en het verdwijnen van belangrijke maatschappelijke voorzieningen zoals (sport)verenigingen of de bibliotheek. Het platteland is nodig voor de toekomst van een gezond Nederland en juist saamhorigheid tussen platteland en stad bieden kansen voor de toekomst. Fryslân is niet de rijkste provincie van Nederland maar, zoals uit onderzoek blijkt, vind je hier wel de gelukkigste mensen. We weten dat geld alleen ons niet gelukkig maakt, maar wat we wel zien is dat onze verenigingen nog kunnen rekenen op vrijwilligers en mensen nog naar elkaar omkijken.

Waar Jouke zich met name sterk voor gaat maken is het verenigingsleven; cement van onze mienskip. De kracht van de mienskip zit in de plaatselijke sport- en culturele verenigingen. Mensen ontmoeten elkaar daar en zetten zich als vrijwilliger samen in. Tegelijkertijd is het steeds moeilijker om vrijwilligers en bestuurders te vinden; regeldruk en verantwoordelijkheid is groot. Daarom wil Jouke dat het gemakkelijker gemaakt wordt door te gaan voor het schrappen van regels en sport- en culturele verenigingen vrij van OZB.

Ook gaat Jouke door met het zich sterk maken voor wonen. Wonen is een basisrecht. Het CDA kiest duidelijk voor het bouwen van voldoende huizen voor alle woningzoekenden en hierbij met denken vanuit de lokale gemeenschap; met elkaar kijken wat er nodig is. Inzetten een betaalbaar, leefbaar en bereikbaar thuis voor iedereen, jong en oud!

Als CDA Achtkarspelen kan Jouke rekenen op onze steun in de campagne en wensen hem veel succes!

Mag Jouke ook rekenen op uw stem? Foar Fryslân, foar Achtkarspelen!

Thea Kuipers
CDA Achtkarspelen

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.