Op zaterdag 20 februari kwamen CDA-kamerlid  Harry van der Molen (nr. 9) en kandidaat-kamerlid Douwe de Vries (nr. 43) op bezoek in Drogeham. Ze werden ontvangen door wethouder Jouke Spoelstra en raadslid Meindert Talma.

Zowel  Tusken Diken en Feanen Dierenartsenpraktijk  als ook You vs You Fitcentre zijn bezocht. Juist door op deze manier kleinschalig en corona-proof op pad te gaan kun je goed stil staan bij verschillende onderwerpen.

In de dierenartsenpraktijk zijn ze rondgeleid door Tjitske Roest en Frank Roest in hun moderne en nieuwe praktijk en kregen op die manier inzicht in hun dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen. Daarna werd gesproken over de hoeveelheid aan controles en dubbele administraties in de agrarische sector voor zowel boer als dierenarts. Verhelderend en goed om deze signalen bij ‘Den Haag’ kenbaar te maken. 

Daarna gingen de kandidaten naar You vs You Fitcentre (in de voormalige dierenartsenpraktijk). Hier gaf ondernemer Hugo van Echtelt  een rondleiding en gingen werd met name gesproken over de gevolgen van corona voor hem als ondernemer en zijn klanten.

Ook de kansen die er lagen voor sport in zijn algemeenheid werden besproken. Hier werd duidelijk dat sport belangrijk is voor zowel het fysieke maar ook het mentale. Harry en Douwe werden bedankt voor hun bezoek aan Drogeham en Achtkarspelen en veel succes gewenst in de campagne.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.