In het kader van ‘de dag van de onderneming’ is het CDA Achtkarspelen op bezoek geweest bij bewegingscentrum Switte in Buitenpost en bakkerij De Korenaar in Surhuisterveen.

Bij het bezoek aan bewegingscentrum Switte in Buitenpost, was het eigenaresse Dietha Paauw die enthousiast vertelde hoe de sportschool in 2006 door haar is opgericht en inmiddels is uitgegroeid tot een modern bewegingscentrum waarbij fysiotherapie en fitness succesvol wordt gecombineerd. 

Bij Switte kun je sporten onder begeleiding van enthousiaste en professionele begeleiders en daarbij gebruik maken van hoogwaardige fitnessapparatuur. Het aanbod activiteiten en faciliteiten voor binnen en buiten is groot, meedoen kan in groepslessen en ook kun je werken aan je eigen persoonlijke doel of leefstijl. Naast aandacht voor het centrum hebben we ook nog gesproken over de rol van Switte in de samenleving en hun toekomstplannen. Al met al een bijzondere prettige ontmoeting.

De Korenaar
Johnny de Vries van Echte Bakker De Korenaar heette ons welkom in de gelijknamige bakkerij aan de Gedempte Vaart in Surhuisterveen. De Korenaar is al meer dan dertig jaar een familiebedrijf met bevlogen ondernemers die met veel passie hun vak uitoefenen.

Dat het voor de bakkers moeilijke tijden zijn door de hogere energieprijzen weten wij allemaal. Maar deze bakker heeft de energie voor een positieve benadering en het zoeken naar duurzame oplossingen. Ook doen de bakkers mee aan verschillende wedstrijden vanuit het bakkersgilde. En De Korenaar is ook vaak in de prijzen gevallen. Dit is allemaal te volgen op de social media.

Het bedrijf heeft een breed assortiment zelfgemaakt brood en overige lekkernijen. Voor de oranjekoek, speculaas en suikerbrood komt men vanuit de hele regio. Vanaf ’s ochtends vroeg kun je terecht aan de Gedempte Vaart. Als het licht brandt is de winkel geopend.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.