Donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Deze verkiezingen genieten maar weinig belangstelling maar is dat wel terecht? Extreem rechts was voorheen tegen een samenwerkend Europa, echter er zijn nu verschuivingen gaande. De verkiezingen zijn daarom extra belangrijk voor een goede opkomst van de christendemocraten. Mocht u niet in staat zijn zelf naar het stembureau te kunnen komen? Of wilt u iemand machtigen om te stemmen neem contact op met de voorzitter. Zij wil dit graag voor u regelen, telefoonnummer 06-291 696 41

In de vorige nieuwsbrief heeft onze nummer 1, Tom Berendsen, zich voorgesteld en verteld waar het CDA voor wil staan in Europa.

De nummer 5 op de CDA lijst is de in Leeuwarden woonachtige Sjoerd Wijnsma. Hij stelt zich hier even voor.

De Europese samenwerking die na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan blijft iets unieks en bijzonders. Ik heb me kandidaat gesteld voor de Europese verkiezingen omdat ik het belangrijk vind dat Europa haar rol pakt en zich onafhankelijk opstelt. Net zoals ons landbouwbeleid dat gericht is op voedselzekerheid moeten we dat ook worden op het gebied van de (maak)industrie, energie en veiligheid. Helaas denken we in Europa te vaak nog veel te weinig strategisch. Dat zie ik ook in mijn werk: door nationaal denken komen ontwikkelingen, zoals internationale treinen, niet tot stand. Kies voor één Europees beleid zonder extra nationale regels.

Over mij

Sjoerd Wijnsma is 32, een geboren Dokkumer die sinds 2016 in Leeuwarden woont. Na zijn studie Public Administration (met European Governance als specialisatie) is hij gaan werken op het hoofdkantoor van OV-bedrijf Arriva in Heerenveen. Daar houdt hij zich bezig met aanbestedingen en de totstandkoming van nieuwe (internationale) treinverbindingen. Daarnaast is hij actief in de kerk en bij het CDA in Leeuwarden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.