Doethyna Vriesema

Raadslid

[email protected]
06-28091503

Zelf ben ik opgegroeid in deze mooie gemeente en ik vind het belangrijk dat inwoners mij makkelijk kunnen bereiken. De raad vertegenwoordigt alle inwoners van de gemeente en daarom is het juist belangrijk dat de jongere generatie goed vertegenwoordigd is in de raad. Ik ben blij dat de jongeren deze periode goed vertegenwoordigd zijn. Politiek moet begrijpelijk zijn voor iedereen en ik wil mij inzetten om aan de jongeren te laten zien dat politiek wel leuk en uitdagend is! De raad gaat over veel lokale zaken die spelen en voor mij als mem is het belangrijk dat mijn kinderen opgroeien in een gezonde leefomgeving waar voldoende mogelijkheden en kansen voor de toekomst zijn.

Hier sta ik voor:

  • Hard maken voor meer woningen zodat jongeren in onze gemeente kunnen blijven wonen en dat onze gemeente aantrekkelijk wordt als woongemeente voor iedereen die graag in Achtkarspelen wil wonen.
  • Investeren in onze cultuur, zoals het behouden van muziekschool de Wâldsang.
  • Investeren in goede verbindingen tussen kernen zodat iedereen veilig van A naar B kan komen, zoals goede verlichting langs de fietspaden.
  • Investeren in de lokale economie door meer bedrijventerreinen te realiseren zodat bedrijven uit onze gemeente in onze gemeente kunnen blijven.
  • Investeren in jongerenparticipatie. Dit door het aanstellen van een kinderburgemeester zodat kinderen op een jonge leeftijd al leren wat democratie inhoud.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.