Gert Terpstra

Raadslid

[email protected]
06-51113250

Mijn naam is Gert Terpstra en ik ben net de vijftig gepasseerd. Met mijn gezin ben ik geboren en nog steeds woonachtig in het mooie dorp Harkema.  Sinds 2016 ben ik raadslid voor het CDA Achtkarspelen. In de jaren hiervoor heb ik al meerdere jaren in de schaduwfractie meegelopen om ervaring op te doen. Beroepsmatig ben ik controller bij Spinder Dairy Housing Concepts en dus dagelijks bezig met cijfers maar vooral met de inhoud en de betekenis hierachter.
Bestuurlijk ben ik, onder andere, lange tijd financieel en inhoudelijk betrokken geweest als penningmeester bij Brassband ‘t Heideblomkee, penningmeester en boekhouder van plaatselijke belang Harkema en nog steeds als penningmeester en spelend lid van Boerenkapel de Harrekieten. In de raad heb ik de portefeuille financiën op mij genomen maar ook hier gaat het mij om de inhoud en betekenis achter de cijfers van onze gemeente. Sinds mei 2022 ben ik voorzitter van de controlecommissie die de raad ondersteunt en adviseert met betrekking tot de planning en control cyclus binnen onze gemeente.  
Om de verhalen achter de cijfers te horen hoop ik op veel contact met onze inwoners, organisaties en ondernemingen binnen onze gemeente. De komende jaren wil ik mij o.a. gaan inzetten voor :  

  • een gezonde financiële huishouding van onze gemeente
  • goed wonen en werken binnen onze gemeente voor onze inwoners
  • bedrijventerreinen en ruimte voor onze ondernemers
  • woningen naar aard en schaal binnen onze gemeente
  • een eerlijke en gelijke behandeling van elke inwoner, organisatie , vereniging of bedrijf.

Natuurlijk moet je als raadslid ook ontspannen. Mijn hobby’s zijn muziek maken op de trombone bij de Harrekieten, het bezoeken van de thuiswedstrijden van Harkemase Boys, reizen, lezen, wandelen en het bijhouden van kennis in IT.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.