Sandra van der Ploeg

Raadslid

[email protected]
06-15560212

 

Oprecht betrokken en geïnteresseerd in mensen, dat is mijn natuurlijke houding. Dit is ook hoe ik ben en wil zijn in de politiek. Ik vind dat iedereen naar zijn of haar kunnen mee moet kunnen doen in de maatschappij. Hierbij denk ik aan werk, sport, cultuur en onderwijs. Gemeentepolitiek betekent voor mij dat je zichtbaar en vooral aanspreekbaar bent voor alle inwoners van onze gemeente.

  • Ik wil me inzetten voord de kwetsbaren. Iedereen die dat wil kan meedoen in de gemeente naar zijn of haar mogelijkheden. Hierbij denken we aan werk, sport, cultuur en onderwijs.
  • Blijven inzetten voor de economie en onze ondernemers maximale medewerking verlenen om groeiambities te realiseren.
  • Burgerinitiatieven voor woningbouw ondersteunen waar mogelijk.
  • Het verplaatsen van de sportvelden in Surhuisterveen met als gevolg extra bedrijventerreinen en woonkavels.

Ik ben getrouwd met Sipke van der Ploeg en samen hebben wij vier fantastische kinderen (Anneke, Jelle, Jikkie en Sanne) en twee kleindochters (Verle en Dide). Onze kleindochters wonen met hun ouders in Haarlem en zijn dus Haarlemse muggen, zoals dat heet. Jelle en Jikkie hebben Friesland ingeruild voor Amsterdam, waar zij met hun partners wonen, en waar deze zomer ons derde kleinkind geboren gaat worden. Alleen onze jongste dochter Sanne woont nog in Surhuisterveen en dat is voor ons een bonus. Zij komt geregeld even thuis eten. Of ze komt langs voor een bakje koffie of een borrel en dan besef je hoe leuk het is, een dochter in de buurt. Maar de auto is gewillig en via de sociaal media zijn alle kinderen dichtbij.

Zelf ben ik geboren in het centrum van Lemmer, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Een prachtig dorp aan het IJsselmeer. Toch is er voor mij altijd al een band geweest met de Wâlden. Dat komt waarschijnlijk ook omdat mijn pake en beppe in onze gemeente zijn geboren en opgegroeid in Boelenslaan. Hemelsbreed nog geen twee kilometer bij ons vandaan. In kreeg het boek “Twa doarpen op de heide”, over Boelenslaan en Houtigehage. Hier staat ook een verhaal in over mijn familie. Het verhaal over Jitske Spoelstra, zij was de zus van mijn pake.

Sipke en ik wonen al bijna 30 jaar met veel plezier in Surhuisterveen. We voelen ons hier echt thuis en vinden de mensen plezierig in de omgang. Ik ben dan ook altijd actief geweest in het maatschappelijk leven, zo ben ik altijd betrokken geweest bij de scholen waar onze kinderen op zaten, het bestuur van de sportverenigingen en ook bij mijn eigen geliefde sport tennis draag ik graag een steentje bij in de commissie van het Feanster toernooi. Ook stond ik tot voor de corona tijdens de oudejaarsnacht in de feesttent van Surhuisterveen, een mooi initiatief voor de jeugd op oudejaarsnacht. Ik heb hier graag een nachtje nachtrust overslaan voor over.

In de afgelopen 30 jaar ben ik binnen onze gemeente actief geweest in meerder besturen en commissies. Na vier jaar steunfractielid en fractie assistent ben ik blij dat de kiezers mij de kans geven om de stap te maken naar de gemeenteraad. Gemeentepolitiek betekent voor mij dat je zichtbaar en vooral aanspreekbaar bent voor alle inwoners van onze gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.