Marcel Bos

Raadslid

Je hebt een samenleving nodig. Vanuit die gedachte draag ik mijn steentje bij aan ‘het samen leven in Weststellingwerf’.

Het gezin, de school, de buurt, het bedrijfsleven en de vele maatschappelijke activiteiten zoals sport en cultuur spelen hierbij een belangrijke rol.

Ik ben erg blij met de mooie termen verbinden, vertrouwen en verantwoordelijkheid, die in ons programma Helder Groen! staan, want in mijn ogen is dat waar het om draait in de politiek.

Vertrouwen hebben wij nodig van u als burger, maar moet de gemeente ook aan de burger geven. Dan kunt u ook de verantwoordelijkheid invullen die we als overheid steeds meer bij de inwoners neerleggen. Als we dat doen dan ontstaan er mooie verbindingen tussen de burgers onderling en de vele instellingen en bedrijven die actief zijn in onze samenleving. Tenslotte moeten we als politiek ook de verantwoordelijkheid tonen voor goede en minder populaire beslissingen.

 Het is op dit moment geen gemakkelijke tijd, maar door te luisteren en in gesprek te gaan, samen te kijken naar de mogelijkheden en heldere keuzes in te maken werken wij aan die samenleving die we nodig hebben.

<media 239551 - - "TEKST, Interview Marcel Bos 12-3-2014, Interview_Marcel_Bos_12-3-2014.pdf, 3.3 MB">Lees hier meer over Marcel in het interview dat De Grijpvogel in maart 2014 publiceerde.</media>

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.