18 mei 2019

Henk Jan Ormel flyert in de Ormelstraat

Zaterdag was Henk Jan Ormel even op bezoek in Aalten. In de Ormelstraat sprak hij enkele bewoners en deelde flyers uit. 
Henk Jan wil in Europa samen bouwen aan de veiligheid. In dit teken heeft hij een bezoek gebracht aan het Nationaal Onderduikmuseum op de Markt. Onder de indruk van dit pareltje en de boeiende verhalen van Gerda Brethouwer, directeur van dit museum, refereerde hij aan het feit dat wij onze vrede en vrijheid te danken hebben aan de dappere burgers, die in dit museum herdacht worden.

Nederland is een prachtig en veilig land, maar de wereld om ons heen is onrustig en instabiel. Om Nederland Nederland te laten blijven, is een Europese inbedding van onze waarden en normen van  groot belang.

In Nederland vinden wij het vanzelfsprekend dat mensen de vrijheid hebben om zelf te bepalen wat ze denken, zeggen en geloven en dat ook kunnen uiten. In veel landen is dat helaas vaak niet het geval en worden universele mensenrechten geschonden. Ik wil mij inzetten voor een Europa dat mensenrechten beschermt en ook op wereldniveau uitdraagt. 

De Europese buitengrenzen zijn ook onze grenzen. Versterking van de Europese grens- en kustwacht is hard nodig. We kunnen meer samenwerken op defensie- en inlichtingengebied en onze kennis bundelen om ons te beschermen tegen cyberaanvallen en terrorisme. Samen #bouwenaanEuropa.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.