Winkelen in Rotterdam
08 mei 2017

Prettig samen shoppen in Winkelcentrum Presikhaaf

Er wordt al een tijd aan de weg getimmerd in de wijk Presikhaaf. 
De wijk is volop in ontwikkeling en nu is ook het winkelcentrum aan de beurt. 
Het is veel mensen een doorn in het oog dat er zoveel winkelpanden leeg staan, dat de verkeerssituatie zo onhandig is en dat er geen fijne doorloop is qua winkels.


Er liggen plannen om het winkelcentrum op te knappen en bepaalde delen worden spoedig al opgeleverd, omdat er al hard gewerkt wordt aan de verbetering van het winkelcentrum.
Het verkeer rondom het winkelcentrum zal iets veranderen, maar het CDA heeft, gezien de wijze waarop de projectontwikkelaar te werk gaat (aan de hand van vele gesprekken met de winkeliers, bewoners en gemeente) veel vertrouwen dat dit op een goed overwogen en veilige manier vormgegeven gaat worden.

Presikhaaf komt verder tot leven, niet alleen door het gerenoveerde winkelcentrum, maar ook door een extra studententoren en waar op termijn zelfs 300 nieuwe studentenwoningen gerealiseerd kunnen worden.


Voor de wijk Presikhaaf is dit een broodnodige impuls - de wijk wordt verder ontwikkelt en groeit weer.  
Voor het CDA is het van belang dat er een prettige ontmoetingsplek is, zodat jong en oud dicht bij elkaar wonen, dat is de kern van een diverse en bruisende gemeenschap, waar het prettig is om te wonen, te leven en samen te komen, ook in het winkelcentrum.

Klaartje van Dillen
Fractielid CDA Arnhem

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.