Uw alineatekst (Instagram Story)
04 maart 2022

CDA DOETINCHEM IN ACTIE TEGEN NOORDTAK

"Onbegrijpelijk en ook tegen de afspraken in". Zo noemde fractievoorzitter Jeroen Berends eerder dit jaar het bericht dat de Tweede Kamer in november een motie heeft aangenomen die de regering verzoekt onderzoek te doen naar de meerwaarde van de Noordtak van de Betuweroute. ‘’De Noordtak zou dwars door ons mooie Achterhoekse landschap gaan, laten ze in Den Haag ons maar helpen met woningen bouwen, daar zou wat ons betreft de prioriteit moeten liggen’’ aldus Berends. Sinds januari heeft de afdeling veel gedaan om het geluid tegen de Noordtak overal kenbaar te maken. Graag vertellen we u meer over wat we hebben gedaan.

Begin januari hebben we een brandbrief geschreven naar de Tweede Kamerfractie van het CDA. Als gevolg hiervan is een delegatie van de fractie naar Doetinchem gekomen voor overleg en om zich bij te laten praten.
We hebben de zorgen en ons standpunt goed over weten te brengen met als gevolg Kamervragen aan de staatssecretaris. De Tweede Kamerfractie heeft aangegeven draagvlak van groot belang te vinden mocht er ooit over een Noordtak worden besloten.

In de raad van Doetinchem hebben we het initiatief genomen voor een motie tegen de Noordtak. Deze is op 27 januari unaniem aangenomen.
Lees hier meer over de motie

De staatssecretaris is zelf ook polshoogte komen nemen in Doetinchem en heeft daar gesproken met de burgemeester en onze wethouder Rens Steintjes. 
Het gesprek ging ook over de RegioExpres waar we als CDA Doetinchem natuurlijk helemaal voor zijn.

In diverse media hebben we aangegeven hoe we over de Noordtak denken:
Lees hier het interview in Trouw met CDA wethouder Rens Steintjes
Lees hier het interview bij Omroep Gelderland met lijsttrekker Jeroen Berends
Lees hier het interview in Het Financieele Dagblad met CDA wethouder Rens Steintjes
Lees hier het bericht in het Doetinchems Vizier over onze motie tegen de Noordtak

We houden contact met de provincie, buurgemeenten, Twente en Den Haag om ons geluid te laten blijven horen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.